Skip to main content

HIFK deltog denna säsong både i Bollförbundets nationella U19 futsal liiga och i Hfors-Nylands regionalserie i åldersklassen P20.

Tyväär deltog endast fyra lag i serien i år och även nivåskillnaderna var stora, men matcherna gav möjlighet till att utvckla det egna spelet och att köra in nya yngre spelare.

Under de senaste 12 månaderna har HIFK spelarutveckling uppmärksammats och lett till att sammanlagt fem spelare med bakgrund i HIFK:s futsalverksamhet kallats till U19 landslagets samlingar. Vi gläds även åt att vår tidigare spelare nu är lagkapten för Finlands U19 landslag som spelar EM-kvalifikationsturnering i slutet av mars i Tammerfors. I vinter har vi även fått se vår spelare från i fjol spela framgångsrikt i futsalligan.

P20 regionmästarna 2018-19. Uppe från vänster Niklas Ekman (tränare), Peter Blomqvist, Anton Jakobsson, Samuel Zad, Emil Kostiainen, Mikael Airava (tränare). Nere från vänster. Daniel Ordell, Titus Kokko, Teemu Palmroos, Niklas Valli ja Einar Zilliacus. I lagets spelade även: Jonathan Airava, Archie Alatalo, Emil Vilos, Olaf Thorhallsson, Axel Anderson, Zakaria Tawil, Tomi Poikkimäki och Tommi Lokki.

 

Ben Mark 49 mål i 19 matcher säsongen 2018-19