Skip to main content

IFK åker till Kouvola för att spela i Kouvolaturneringen under veckoslutet – Hassan Sesay återvänder till sin förra hemmaplan

HIFK deltar detta veckoslut i Kouvolaturneringen, som ordnas på Saviniemi fotbollsstadion. I turneringen spelar HIFK mot MyPa idag kl. 16 samt mot KTP imorgon kl. 11. Under veckoslutet har tränarstaben ännu en sista möjlighet att testa olika formationer och taktiker inför Veikkausliigastarten om en vecka, då SJK står för motståndet i Seinäjoki.

Värdlaget MyPa steg tillbaka till Ettan senaste höst efter fyra säsonger i de lägre divisionerna. Även KTP spelar i Ettan kommande säsong, och Kotkalaget lyckades ta sig till slutspelsomgångarna i Finska cupen. I den första slutspelsomgången förlorade laget dock mot Ilves med siffrorna 0-2. Kouvolan Sudet, som steg till division två senaste höst, är det fjärde laget som deltar i turneringen.

HIFK:s Hassan Sesay har representerat MyPa under flera säsongers tid på Veikkausliiganivå och berättar nu om sina tankar inför comebacken till sin forna hemmaplan.

– Det känns väldigt bra att spela på Saviniemistadion igen efter en lång paus! Jag har många goda minnen från min tid i MyPa, till exempel om hur föreningen tog emot mig efter min flytt dit. Myllykoski är ett fint ställe med många trevliga människor. Nu vill jag spela bra matcher under veckoslutet, så att vi får en slags generalrepetition inför Veikkausliigastarten, berättar Sesay.

Kouvolaturneringens matchprogram:

Lördag 30.3.

klo 13:00 FC KTP – Sudet

klo 16:00 MYPA – HIFK

Söndag 31.3.

klo 11:00 HIFK – FC KTP

klo 14:00 MYPA – Sudet

Notera att klockorna flyttas till sommartid denna söndag!