Skip to main content

HIFK möter FC Inter i sin fjärde match i cupens kvalgrupp A i Tali fotbollshall på lördag kl. 13. Du kan köpa förhandsbiljetter till matchen här. Renoveringen av caféet i Talihallen är fortfarande igång, men i denna match ordnar HIFK med egen kaffeförsäljning. För bortalagets supportrar finns det en egen ingång och läktare i vanlig ordning.

Utsikterna inför matchen är för HIFK:s del klara. Efter tre förluster står laget i praktiken inför en match som måste vinnas, eftersom det just nu är fyra poängs skillnad upp till fjärdeplatsen, dvs. den sista platsen som leder till avancemang. HIFK spelade senast mot FC Honka i Tali för två veckor sedan och då var Honka bättre med siffrorna 1-2. I den matchen gjorde Kevin Larsson sitt första mål i HIFK:s representationslag. Efter Inter-matchen återstår det för HIFK:s del ännu en match nästa veckas söndag, då laget möter IFK Mariehamn på Åland.

Morgondagens bortalag FC Inter har inlett cupen med två vinster och en förlust. Åbolaget har lyckats besegra IFK Mariehamn och HJK, men förlorat mot FC Lahti. Bland andra Timo Furuholm och Filip Valencic, namn som är bekanta för den finländska fotbollspubliken, har stått för Inters mål i de tidigare matcherna.

IFK:s chefstränare Tor Thodesen ser matchen som en bra nivåmätare för var laget står just nu.

– Vi tränade väldigt hårt veckan efter Honka-matchen och under denna vecka har vi minskat intensiteten på träningarna en aning för att vara redo för lördagens match. En del av spelarna har haft problem med skador, men jag förväntar mig att få ett bra och friskt lag till matchen. Jag har följt med FC Inters spel under vintern, och av de lag som jag sett från vår grupp har de gjort det största intrycket på mig hittills. Vi får igen en möjlighet till att mäta vår nivå mot ett riktigt bra lag och det ser jag som en väldigt positiv sak för oss, kommenterar Thodesen.