Skip to main content

HIFK och FC Honka möttes igår i en match i kvalgrupp A i Finska cupen i Tali fotbollshall. Utgångsläget inför matchen var det samma för båda lagen, då både HIFK och FC Honka var ute efter att ta sin första seger i årets cup. Kevin Larsson, Riku Selander, Joel Mattsson och Hassan Sesay var för första gången med i startelvan.

Matchens alla mål kom redan under den första halvleken. Dryga tio minuter in i matchen lyckades FC Honkas Arlind Sejdiu överlista Daniel Kollar på närhåll, och matchen stod 0-1 till bortalaget. HIFK kom ändå igen en kvart senare, då Kevin Larsson nickade in Jani Bäckmans hörna bakom Honka-målvakten Tim Murray på den 24. spelminuten. Målet var Larssons första i HIFK:s representationslag. 1-1 -resultatet höll ändå i sig bara en kort stund, då Sejdiu gjorde sitt andra mål i matchen vid halvtimmen spelad. Målet blev slutligen även Honkas segermål. HIFK fortsatte kämpa och hade igen flera goda målchanser under andra halvlek, men kunde inte få in bollen bakom Murray en andra gång. Nu följer en paus på två veckor, förrän cupen fortsätter med en match mot FC Inter i Tali lördagen den 23 februari kl 13.

Kevin Larsson var nöjd över att göra mål, men självklart besviken över förlusten.

– Vi har mycket att förbättra. Under första halvleken hade vi en bra period, men det räckte inte idag. Nu vilar vi imorgon och sen fortsätter vi träna hårt på måndag igen, säger Larsson.

Trots resultatet var chefstränaren Tor Thodesen nöjd med spelinsatsen och blickar med säkerhet mot framtiden.

– Nu har vi spelat mot sådana lag som räknas som förhandsfavoriter i serien, men jag är säker på att vi lyckas knappa in på skillnaden mot dem i Veikkausliiga, och på att vi kommer att ha ett slagkraftigt lag. Det fanns en del saker i matchen som vi måste förbättra, men vi började ju med en öppningselva med fyra debutanter och sen kom ännu Samuel Haglund in som femte debutant under andra halvleken. Vi måste komma ihåg att vi håller på med att bygga upp ett nytt lag här och därmed jobba långsiktigt och tålmodigt. Jag är nöjd med spelinsatsen och i dessa matcher har vi fått prova på olika formationer, och utgående från dem har vi kunnat se vad som fungerar och vad som behöver förbättras. Men det är klart att det alltid är tungt att förlora, kommenterar Thodesen.

HIFK:s öppningselva:
3 Tino Palmasto
5 Nando Cózar Torres (46′ 16 Samuel Haglund)
7 Joel Mattsson (59′ 20 Mauro Severino)
8 Jukka Halme (C)
11 Riku Selander
12 Daniel Kollar (mv)
13 Hassan Sesay
14 Kevin Larsson
15 Xhevdet Gela
17 Jani Bäckman
27 Hussein Mohamed (80′ 10 Njazi Kuqi)