Skip to main content

Finska cupen fortsätter idag med bortamatch mot FC Lahti i Mukkula-hallen kl. 14. Matchen spelas bakom stängda dörrar, men du kan följa med den i direktsändning via Ruutu.

HIFK:s cuppremiär slutade i en 1-0 -förlust mot HJK i tisdags, så idag är det ett segerhungrigt bortalag som kommer på besök till Lahtis. Slutresultatet från HJK-matchen berättar ändå inte allt om den, eftersom HIFK:s spel stundvis var riktigt bra, och speciellt de yngre spelarna i laget fick visa vad de går för på planen. FC Lahti inledde i sin tur cupen med en 0-1 -seger över FC Honka i Esbo för en vecka sedan.

Chefstränaren Tor Thodesen berättar att laget gått igenom den senaste matchen tillsammans och sedan flyttat fokus mot framtiden.

– Vi har analyserat den föregående matchen och noterat sådant som vi gjorde bra samt sådant som vi behöver förbättra. Spelinsatsen och förverkligandet av den matchplan som vi gjorde upp tillsammans inför matchen var bra och de här är saker som vi kommer att bygga vidare på. I dagens match ska vi förhoppningsvis komma ett steg vidare med vårt eget anfallsspel. Matchen mot FC Lahti kommer att utvisa hur bra vi lyckades med detta mål, säger Thodesen.