Skip to main content
Futsal

IFK:s Benjamin Mark på läger med U19-futsallandslaget i januari

By 13.2.2019februari 15th, 2019No Comments

U-19 -landslagets tränare Kerkko Huhtanen bjöd in IFK:s kapten för U19-laget, Benjamin Mark, till ett landslagsläger i futsal.

Lägret ingick i förberedelserna inför det i mars börjande EM-kvalet i U19-åldersklassen. Mark representerar IFK:s U19-lag i futsal på klubblagsnivå och har denna säsong spelat åtta matcher i U19-ligan, och i dessa stått för 12 mål och tio målgivande passningar. Han vann även poängligan i hela serien.

IFK:s U19-lags tränare Mikael Airava är väl medveten om Marks styrkor.

– Benjamin Mark utmärker sig i sin åldersklass med sina färdigheter i anfallsspelet. Speciellt förmågan att skjuta med båda fötterna samt spelmognaden är faktorer som skiljer honom från den grå massan. Som lagets kapten leder Ben dessutom laget med sina mål och passningar. När han har utvecklat sitt defensiva spel har han alla möjligheter att gå vidare till serier för vuxna, säger Airava.