Skip to main content

HIFK förstärker sitt lag med mittbacken Tino Palmasto, 20, som har skrivit på ett tvåårigt kontrakt.

Den lovande och 193 cm långa Palmasto är fostrad i FC Honka och har under sina år i juniorserierna väckt intresse hos italienska fotbollsklubbar. I HIFK vill han utvecklas vidare som spelare och visa vad han går för.

– Det känns väldigt fint att få vara en del av IFK:s organisation och representationslag. Jag har en stark vilja att utvecklas som spelare och har de utländska fotbollsplanerna som målsättning. Därför valde jag nu att ta det här steget, och som utvecklingsmiljö är IFK en bra plats för mig, säger Palmasto.

IFK har nu flera unga spelare som förväntas göra sitt genombrott under kommande säsong.

– Tino är en ung mittback med hög arbetsmoral, och till hans styrkor hör nickdueller samt brytande av passningar. Han har en stark vilja att lära sig och utvecklas, och jag tror att Tino kommer att ta många steg framåt redan under försäsongen, kommenterar Olli Orvasto från lagledningen.