Skip to main content

Veikkausliiga publicerade idag spelschemat för den kommande säsongen. För de stjärnpryddas del börjar det 6 april, då vi möter SJK på bortaplan.

Hemmapremiären sker detta år på måndagen den 15:nde april, då HIFK besöks av FC Lahti. Matchen sparkas igång kl. 18:30. Observera även att spelformatet i Veikkausliiga har ändrats till denna säsong. Efter att varje ligalag möts två gånger (en hemmamatch och en bortamatch) övergår man till en tredje serie. Lagen som i slutat på en plats i övre delen av tabellen under grundserien (alltså platserna 1-6) möts i en Mästerskapsserie, medan de som hamnat på platserna 7-12 möts i en annan serie som också avgör vilket lag som relegeras och kvalar. HIFK:s sista match i grundserien är borta emot vasalaget VPS 31.8.2019. Matchdagarna för den tredje och sista serien publiceras efter att det klarnat på vilken position HIFK hamnar i grundserien.

2019 markerar även återkomsten för det efterlängtade Stadin Derby. Det första derbyt spelas 23.4. kl. 18:30, då med HJK som hemmalag. HIFK:S hemmaderby spelas torsdagen den 4:de juli, även den matchen med avspark kl. 18:30.

I maj spelar HIFK allt som allt sex matcher, varav fyra på hemmaplan. Dock kan bortamatchen emot KPV möjligtvist flyttas till en senare tidpunkt ifall någondera lagen skulle nå Finska cupens kvartsfinal.

Det ända sättet du kan garantera att få en inträdesbiljett till samtliga hemmamatcher är att köpa säsongskort. I år har HIFK även dynamisk prissättning, vilket betyder att priset på säsongskortet stiger ju närmare man kommer. Därför lönar det sig att skaffa sitt kort så snabbt som möjligt. För tillfället ligger priserna på 170€/240€ och ditt eget kort skaffar du enklast ifrån ticketmaster.fi/hifkfotboll!