Skip to main content

17-årige Kevin Larsson och HIFK Fotboll har kommit överens om ett tvåårigt kontrakt. Larsson började spela fotboll som femåring och har sedan 2008 varit en del av Käpylän Pallos organisation. Till hans meriter hör ett flertal matcher bland finska pojklandslag och två finska juniormästerskap tillsammans med KäPa åren 2015 och 2016. Förra året spelade han i Herrtvåan för KäPa (och mötte bl.a. HIFK/2) och stod för 2 mål på 16 matcher. Nu tar han sig an utmaningen att spela på den högsta serienivån.

– Jag har ju sedan liten drömt om att spela i IFK, så man kan säga att det är en dröm som blir sann. Visst kommer det ju bli en utmaning, tempot är högre, det är mera fysiskt. Men med bra förberedelser tror jag att jag har en bra chans att ta en plats i laget. När jag spelat landslagsmatcher mot länder som Spanien, Belgien och England så har jag sett var toppnivån, åtminstone för min ålder, ligger, säger Larsson om sitt nya kontrakt.

I KäPa spelade Larsson som anfallare och för Finland har han spelat som ytter.

– Jag tycker att jag är snabb och har bra teknik. Sen har jag också ett bra spelöga, jag ser planen väl och kan läsa spelet.

Även sportchef Mika Lönnström ser framemot att få en till lovande spelare till laget.

– Kevin är en väldigt mångsidig och skicklig spelare, som har mycket potential. Det är fint att IFK får vara en del av hans utveckling. Kevin är trots sin unga ålder väldigt målmedveten och mogen. Jag vill även passa på att tacka en av Finlands bästa juniorföreningar KäPa för sin positiva inställning till flytten och det fina jobbet de gör för spelarutvecklingen i landet, säger Mika Lönnström.

Även Käpylän Pallo tycker att flytten är en positiv grej i Kevins karriär.

– Vi är väldigt nöjda att en av våra unga talanger pterigen får möjligheten att ta ett steg framåt i sin karriär. Vi hoppas att hans utveckling fortsätter på samma nivå och att vi får se Kevin spela under Veikkausliiga-säsongen. Ett litet tomrum lämnar han ju nog i vårt representationslag. Samtidigt ger det en möjlighet för nya ungdomar att ta en plats i laget, säger KäPas verksamhetsledare Ile Rantanen.

– KäPa önskar Kevin och HIFK lycka till för inkommande säsong!