Skip to main content

Finska Cupen inleds för HIFK:s del idag, då HJK står för motståndet i säsongens första Stadin Derby. Matchen är den första matchen för bägge lagen i årets cup. Avsparken sker kl 17.00 i Tali fotbollshall och det går att köpa förhandsbiljetter via Tiketti. För HIFK:s supportrar finns en skild läktarsektion och ingång reserverad. Biljetter till bortasektionen kan köpas via denna länk.

Veikkausliigalagen är indelade i två kvalgrupper på sex lag, och från dessa grupper går de fyra bästa lagen vidare. Förutom HJK kommer HIFK att möta FC Lahti, FC Honka, FC Inter och IFK Mariehamn under gruppspelet.

I praktiken är matchen mot HJK den första matchen för säsongen för HIFK:s nuvarande lag, som har många nya ansikten i jämförelse med föregående säsong. Laget har fått förbereda sig inför cup-starten med ett friskt manskap, och i kvällens match kommer även de allra flesta av de hittills publicerade spelarna att medverka. De senaste nyförvärven Hassan Sesay och Tobias Vibe kommer dock att göra sina debuter i februari, och så är Riku Selander avstängd i denna match.

Chefstränaren Tor Thodesen berättar att HIFK förbereder sig med full fart inför den kommande säsongen.

– Just nu är vi mitt inne i en intensiv träningsperiod där vi jobbar hårt speciellt med fysikträningen, så att vi ska vara färdiga då ligasäsongen kör igång i april. Vi förbereder oss ändå noggrant och väl inför varje tävlingsmatch och jag tror att vi kommer att ge HJK ett starkt motstånd ikväll. Vi har många nya spelare som ivrigt väntar på att spela sin första match i IFK-tröjan, kommenterar Thodesen.