Skip to main content

Försvararen Hassan Sesay ansluter sig till HIFK:s trupp med ett ettårigt kontrakt. Sesay har totalt spelat 206 matcher på den högsta serienivån och representerat Veikkausliiga-lag som KuPS, MyPa och senast FC Lahti. Han har även representerat Örebro i svenska Allsvenskan och Sierra Leones landslag. Sesay har länge varit en del av Veikkausliigas elitspelare och har utöver sin vanligaste position som ytterback även spelat matcher som yttermittfältare, någonting som HIFK kan dra nytta av under kommande säsong.

– Jag är glad över att jag får chansen att representera IFK. Jag har spelat flera år i Veikkausliiga och är medveten om att det är en jämn serie, där små saker kan avgöra. Jag tror att vi kommer vara framgångsrika i år, så länge vi jobbar lika hårt som vi gjort nu i början. Lagets ledarstab känns väldigt professionell och det ska bli kul att få vara med i ett lag med god anda och där alla spelare vill visa vad dom går för, kommenterar Sesay.

IFK:s chefstränare Tor Thodesen är nöjd över att få med Sesay i truppen.

– Hassan är en mångfaldig och snabb spelare, som för med sig mycket erfarenhet. Jag önskar honom varmt välkommen till IFK-familjen, kommenterar Thodesen om nyförvärvet.

HIFK fortsätter att bygga sitt lag inför säsongen 2019 och kommer inom kort publicera flera spelarkontrakt.