Skip to main content

Veikkausliiga-lagens kvalserie i den förnyade Finska Cupen börjar för HIFK:s del i slutet av januari, då HJK möter HIFK i säsongens första Stadin Derby i Tali fotbollshall tisdagen den 29.1. kl. 17.00.

IFK:s nya chefstränare Tor Thodesen har redan hunnit föra med sig mycket nytt till representationslagets träningar och förberedelser inför säsongsstarten.

– Lagträningarna har kört igång med full fart i januari. Då Finska Cupen inleds kommer vi att befinna oss i en rätt tuff träningsperiod, under vilken vi bygger upp grunderna för den kommande Veikkausliiga-säsongen. Vi förbereder oss med fullt allvar inför varje match, precis som professionell idrott kräver, men kommer ändå inte att göra några kompromisser med tanke på förberedelserna inför ligastarten, kommenterar den norska tränaren.

För IFK:s del fortsätter Finska Cupen i februari med matcher mot FC Lahti (2.2. i Mukkula) och FC Honka (9.2. i Tali).

Bollförbundets huvudsamarbetspartners, Ilta-Sanomat och Ruutu, är med i den förnyade Finska Cupen. Ruutu sänder alla cup-matcher i direktsändning redan under kvalskedet. Matcherna hittas på adressen www.ruutu.fi/suomencup.

Genom att beställa Ruutu kan du nu även understöda HIFK. Som ny Ruutu-kund får du den första månaden gratis, och för varje beställning som görs med en föreningskod får föreningen 5€. Beställningar tas emot ända till den 31.5.2019 och ska göras på adressen www.ruutu.fi/lahjakortti. Kom ihåg att använda HIFK:s föreningskod, SC19HIFK, då du beställer!