Skip to main content

Njazi Kuqi spelar för de stjärnprydda säsongen 2019. Kuqi, 35, är en erfaren spelare som senast spelat för Atletico Kolkata i Indiska Superligan. Där gjorde han sex matcher och ett mål. Kuqi har även många års erfarenhet av att spela för klubbar utomlands och har spelat för bl.a. klubbar som Panioniosa, Blackpool och Birmingham City. I Veikkausliiga har Kuqi tidigare spelat för FC Inter, PK-35 Vanda, TPS och FC Lahti. Totalt har han gjort 79 Veikkausliigamatcher och stått för 36 mål och 13 assist. Kuqi har även 12 st framträdande i A-landslaget och gjort 6 mål för ”Huuhkajat”.

– Det känns jättebra! Jag kan knappt vänta på få återigen få spela i Veikkausliiga och för HIFK. Förhoppningsvist kommer vi vara med och slåss om dom högsta positionerna i tabellen. Att laget är framgångsrikt och kämpar är någonting som bör vara viktigt för oss alla, berättar Kuqi.

I Atletico Kolkata spelade Kuqi tillsammans med bl.a. Jussi Jääskeläinen och Robbie Keane. Kuqi bröt sitt kontrakt med Atletico Kolkata i början av året och sedan dess har anfallaren varit utan klubb.

–  Min karriär utomlands har varit rätt så lång. Jag har spelat i många olika länder och det har varit en givande upplevelse på alla håll. Jag har fått uppleva många fina stunder, sett flera olika fotbollskulturer och jag känner att det har gjort mitt liv rikare. En stor orsak till varför jag valde IFK är supportrarna, som är helt överlägsna i Finland. Jag hoppas att de fortsätter på samma spår. Mika [Lönnström] hade även ett stort inflytande, då han kontaktade mig. Största orsaken varför jag valde IFK är supportrarna och Mika, fortsätter Kuqi.

HIFK:s sportchef Mika Lönnström är likaså belåten över Kuqis kontrakt.

– Njazi har en bakgrunds och attitydsmässigt samma mål som IFK, som är att vara framgångsrika i Veikkausliiga. Direkt då vi började diskutera om ett kontrakt förstad man vilken målinriktad och disciplinerad topp-idrottare det handlar om. Spelförmågan behöver man inte ens diskutera om, säger Lönnström.