Skip to main content
Landslagslegenden Paulus Arajuuri har skrivit på ett tvåårigt kontrakt med HIFK. Den mångåriga ledarprofilen från A-landslagets försvar bidrar nu med sin erfarenhet och sitt ledarskap till ett ungt och målmedvetet HIFK. 34-åriga Arajuuri har spelat fotboll på proffsnivå i Finland, Sverige, Polen, Danmark och Cypern. I landslaget har han 58 spelade A-landslagsmatcher och tre mål på sin meritlista.
– HIFK:s nya projekt kändes som helhet väldigt inspirerande och intressant. Klubben har en ny, ung och ivrig tränarstab och spelartrupp, och det känns fint för mig att få vara en del av den. Jag brinner fortfarande för att spela fotboll och för att få jobba med unga spelare. Som fotbollsklubb hör HIFK utan vidare till den högsta serienivån och vi kommer att göra allt för att HIFK så fort som möjligt igen återvänder dit, säger Arajuuri.
HIFK:s sportchef Teemu Kankkunen är självfallet mycket ivrig över den nya förstärkningen:
– Vi har inlett ett treårigt byggnadsprojekt med ett ungt och målmedvetet lag, som ändå även behöver erfarenhet och spelmässigt ledarskap som stöd. Jag kan inte komma på någon som bättre skulle passa in i den här rollen än vad Paulus Arajuuri gör. Det är helt fantastiskt att han vill vara med och bygga upp det nya HIFK.
– Nu har vi fått en av den finländska fotbollens stora ikoner till vårt lag. Paukku är en av de allra mest kända och älskade figurerna i den inhemska fotbollen under de senaste åren – och inte bara inom fotboll, eftersom hans personlighet även berörde många människor utanför den vanliga fotbollspubliken under EM-slutspelet, säger Kankkunen belåtet.
– HIFK och Ettan fick en starkt lysande och karismatisk stjärna till den kommande säsongen. Det är en fin sak inte bara för oss, utan även för hela Ettan, eftersom det här kontraktet helt klart höjer intresset för serien.
Två partnerföretag har varit med och möjliggjort Paulus Arajuuris HIFK-kontrakt. HIFK Fotboll Ab:s vd Perttu Hillman vill passa på att tacka dem för HIFK-andan, som starkt syntes i förverkligandet av detta projekt.
– Att vi får en spelare av den här kalibern till oss blev möjligt tack vare extern finansiering utanför vår grundbudget. Vi vill rikta ett stort tack till de här företagen, som är med och skapar en stark fotbollskultur i och med att de möjliggjorde Arajuuris spel i hemlandet.
Två partnerföretag Skigarage.net och The Brand 9 var med och möjliggjorde Paulus Arajuuris HIFK-kontrakt.