Skip to main content

HIFK:s representationslags säsong startade officiellt idag då laget inledde träningen under ledning av det nya tränarteamet. Lagbygget pågår fortfarande och det finns även gott om testspelare utöver de som redan skrivit på ett kontrakt.

”Det känns riktigt bra att återvända till träningen och se gamla och nya ansikten. Den första träningen är alltid lite sådär ‘et on enemmän jalkoja ku järkeä’, men det är här det börjar”, säger Obed Malolo.

”Det var skönt att komma tillbaka till träningen, benen fungerade fint, det var roligt att spela fotboll. Det var ganska många bekanta med – testspelare och icke-testspelare – det var riktigt kul att se alla igen.”, sammanfattar Eetu Puro.

”Under lågsäsongen var det mycket fokus på fysik och löpning, så idag på träningen kändes det bra redan från början. Nu efter uppehållet kändes det kanske lite mer fysiskt än tidigare”, skrattar Puro.

Hela tränarteamet för säsongen 2023 är samlat i sin helhet. I teamet som leds av huvudtränaren Sami Okkonen finns tränaren Sakari Holopainen, målvaktstränaren Tomi Maanoja, assisterande tränaren Umid Dibachy och fysioterapeuten Fabian Hanslian som nya ansikten. Fystränaren Fabio de Rosa och materialförvaltare Ludovic Thune som är bekanta från förra säsongen fortsätter.

”Både träningen och vår off-season har gått bra, först hade vi ett par veckor ledigt och sedan körde vi igång. Vi arbetade ganska mycket med HIFK:s fystränare Fabio under lågsäsongen också, vilket var kul. Jag kände mig redo att återgå till träningen och HIFK:”, sammanfattar Mosawer Ahadi sina tankar om den första träningen.

HIFK inleder sina officiella matcher i Ykköscupen den 28.1, när IF Gnistan gästar HIFK i Tali-hallen. Biljettförsäljningen till matchen startar senast nästa vecka på Ticketmaster.