Skip to main content

HIFK och det internationellt kända Subsoccer har skrivit på ett samarbetsavtal för säsongen 2023. Fotbollsspelet, som har samarbetat med många topplag och spelare i världen, La Liga, @433 och GiveMeSport, samt UEFA och Fifa, har också fått synlighet på bland annat FOX News.

Subsoccer är ett bordsfotbollsspel utvecklat i Finland, som spelas i par med fötterna under en genomskinlig bordsskiva på en konstgjord gräsmatta. En stol i vardera ända av bordet fungerar som mål, och som boll används en teknikboll som är smidigare än en officiell fotboll.

”Vi är mycket stolta över att samarbeta med ett av Finlands mest ikoniska sportvarumärken, HIFK Fotboll”, säger Jarno Saarinen, skapare av Subsoccer.

De första Subsoccer-spelen levererades till kunden 2019. Sedan dess har Subsoccer spelats under nästan alla större fotbollsligors evenemang. Runt om i världen har Subsoccer samarbetat med lag som Ajax, Southampton och Red Bull Leipzig. Dessutom har det gjorts spel åt spelare från Sevilla, Juventus, Newcastle, Inter Milan och Borussia Dortmund.

”Inom ramen för samarbetet kan hela klubben, representation, juniorer och fans delta i HIFK Subsoccer Cup-turneringen. Jag är glad att vi kan samarbeta med Subsoccer, som snabbt växer i popularitet i världen. Detta öppnar också möjligheter till internationellt nätverkande för oss. Vi är alltså det första officiella Subsoccer-laget i historien, säger HIFK:s vd Perttu Hillman.

”En av höjdpunkterna för Subsoccer år 2022 var vårt samarbete med La Liga. Vi var också involverade i UEFA- och Fifa-evenemang. Dessutom ingick vi ett samarbetsavtal med United Soccer League, den största fotbollsligan i Nordamerika. Den största höjdpunkten i början av 2023 för oss är definitivt samarbetet med HIFK Fotboll”, säger Saarinen.

Välkommen till Röda-teamet Subsoccer!