Skip to main content

Teemu Kankkunen är HIFK:s nya sportchef. Hans uppdrag inleddes efter säsongens sista match, och sedan dess har han fokuserat på att bygga upp HIFK:s representationslag.

“Tema har ett mycket långt och djupt förhållande till HIFK:s fotboll. Vi litar helt på att lagen han sätter ihop kommer att gillas av åskådarna både vad gäller anda, utseende och resultat”, säger HIFK Fotboll Ab:s styrelseordförande Jan Walden.

Vi bad Tema sammanfatta sina huvudsakliga tankar gällande den kommande säsongen.

“I och med den förra säsongen tog en era i HIFK fotbolls historia slut och uppbyggnaden av en ny era från ettan har nu inletts. I den vardagliga verksamheten innebär det kortfattat att vi går tillbaka till semiprofessionalitet på spelarfronten. Det betyder ändå inte att vi skulle göra saker halvhjärtat. I allt vi gör försöker vi fungera professionellt och erbjuda spelarna optimala förhållanden och förutsättningar för att utvecklas.

Lagets struktur kommer i huvudsak att bestå av lokala spelare. Idrottare som vill avancera i sin karriär eller nå tillbaka till nivån de redan tidigare befunnit sig på. Av spelare för vilka HIFK betyder något och vilka vill vara ansvariga för framtiden i HIFK:s speltröja. Vi erbjuder en kanal där spelarens och klubbens mål möts; vi vill engagera oss och engagera spelarna för en längre tid. Ge möjligheten att växa till nya klubblegender. Sammanfattningsvis tänker vi bygga den idrottsmässiga verksamheten på en mer hållbar och hälsosam grund.

Rekryteringsprocessen av en huvudtränare pågår för tillfället. I och med att lagets struktur förändras avsevärt från förra året måste även huvudtränaren passa in i denna formation. Det nya IFK är enat, kämpande, framåtsträvande, och ett sådant som våra supportrar kan stötta med stolthet.

Teemu Kankkunen”

HIFK:s säsongskort för säsongen 2023 släpps denna vecka på tjänsten Ticketmaster. Vi kommer att informera mer om förnyande och köp av säsongskort inom kort. Håll utkik och säkra din plats på läktaren.