Skip to main content

Den traditionella Helsingforsklubbens historia framställs i TAHTO. I oktober fyllde Helsingfors IFK 125 år. Jubileumsåret till ära ordnas det en popup utställning på Kulturcentret för idrott och motion TAHTO den 16.11.-5.12.

HIFK 125 ÅR I STADIN popup utställningen är den första utställningen av en idrottsklubb i det förnyade TAHTO. På utställningen kan man se minnen och föremål från olika årtionden av den anrika klubbens historia.

Vi är väldigt glada över att få ge en inblick av HIFK:s 125 år gamla historia. Stadin är en stor del av föreningens identitet, så det är fantastiskt att få förverkliga den här popup utställningen just i den här miljön. Det är fint att vi får hämta med oss en liten del av föreningens historia till det nya Kulturcentret för idrott och motion TAHTO. Med så många grenar och så lång historia kan vi omöjligt ställa fram allt, men det kommer att finnas massor med fin historia och intressanta föremål – och bilder”, berättar HIFK centralstyrelsens ordförande René Österman.

Under utställningens vernissage den 15.11. donerades Teemu Tallbergs matchtröja från jubileumssäsongen åt Kulturcentret TAHTO. Tallberg är kapten för herrarnas ishockeylag.

Det är häftigt att få presentera HIFK:s traditioner på Kulturcentret för idrott och motion TAHTO (f.d. Idrottsmuséet). Vi är nationellt och globalt en unik helhet som framför idrottens historia, nutid och framtid på ikonsika Olympiastadion. På TAHTO kommer HIFK:s respect-kultur fram på ett värdigt sätt och vi hoppas att alla idrottsvänner hittar hit, oberoende vilken klubb man håller på”, säger Jukka-Pekka Vuori som är chef för TAHTO.

Man får 50% rabatt på biljetterna till utställningen med alla HIFK säsongskort eller säsongens matchbiljetter. Erbjudandet gäller under hela HIFK 125 år i Stadin -popup utställningen ända fram till den 5.12.

Kulturcentret för idrott och motion TAHTO är en globalt unik helhet vars kärna är den stora berättelsen bakom finsk idrott och motion. På TAHTO hittar du alla Idrottsmuséets utställningar, informationsservice och arkiv. På TAHTO finns även ett av världens mest omfattande bibliotek med fokus på idrott och motion.

 

Kalle Rantala
näyttelypäällikkö
Urheilun ja liikunnan kulttuurikeskus TAHTO

044 700 2592

Raakel Koittola
Myynti- ja markkinointipäällikkö
HIFK Hockey

0443584522