Skip to main content

Den i vintras utkomna historiken över HIFK:s fotboll Stadin är röd! är ett digert verk på 542 sidor som berättar om rödtröjornas med- och motgångar, från föreningens grundande fram till våra dagar. Boken säljs nu även av KSB Sport invid Helsingfors ishall. Affären håller öppet vardagar klockan 10-16.

 

Boken kan fortfarande beställas även på webben. Det förmånligaste priset (49,90 €) har Bookcover och KSB Sport.

Bookcover: https://bookcover-kauppa.fi/tuote/stadin-ar-rod/ KSB Sport: https://shop.hifk.fi/shop/fanikamat/kirjat/stadin-ar-rod-pa-svenska/

 

Sagt om boken:

 

”Kaksikko Harri Laine – Henri Tötterman on tehnyt valtavan urakan kootessaan IFK:n futishistorian kansien väliin. Helsinkiläisistä jalkapalloseuroista on kirjoitettu lukuisia historiateoksia, mutta tämä kohoaa omaan sfääriinsä laajuutensa ja perinpohjaisuutensa ansiosta.”

-Juha Kanerva, Urheilulehti

 

”Mitää näin bulii ja skrodee ei stadilaisest futisseurast oo koskaan skrivattu. Kniigafriikki on ihan täpinöis. – – – Nää fantsut stoorit ja jämptit tilastot sai redisti tseenatun hunööripleisin mun biblun hyllyssä. Ja presa veks päästä. Kerran – aina! En gång, alltid.”

-Seppo Palminen, Tsilari