Skip to main content

Sö 16.10.2022 kl 15.00, FC Lahti – HIFK, Veikkausliiga, Lahden stadion

Imorgon är det dags för säsongens sista match, och HIFK reser till Lahti för att möta FC Lahti som förbereder sig inför kvalmatchen de ska spela mot antingen FF Jaro eller TPS. Om serieplatsetna spelar lagen inte imorgon, men båda har ett intresse i att avsluta veikkausliigasäsongen med vinst.

 

Utgångslägen inför matchen

Båda lagen har resultatmässigt haft en tung höst. Under de senaste åtta matcherna har både HIFK och Lahti plockat ihop ett poäng var. Det kan alltså konstaterats att lagen som möts i Lahti imorgon är de som underprestetat mest och därmed också ligger i botten av tabellen. Förutom att ta tillbaka sin värdighet har båda lagen ändå andra målsättningar.
HIFK vill avsluta en dyster säsong med vinst, och den senaste matcher mot Mariehamn visade att laget inte gett upp ännu. Samtidigt vill Lahti också helt säkert bryta sin förlustsvit innan kvalmatcherna inleds. En positiv generalrepetition är nog just vad laget önskar sig inför säsongens viktigaste match.

 

Tidigare matcher mellan lagen

Denna säsong har lagen mötts två gånger. I Helsingfors vann Lahti med 0-3, och HIFK hade ingenting att säga till om. Matchen som spelades i början av augusti var däremot jämnare, och fast HIFK spelade hela andra halvleken i underläge var man inte långt ifrån vinst. Båda lagen hade lägen, men matchen slutade 0-0. Temat under båda matcherna har varit att Lahti håller boll och HIFK fokuserar på kontringar.

 

Svårigheterna med att försvara och göra mål

Imorgon möts de lag som gjort minst mål i Veikkausliiga denna säsong. HIFK har gjort 19 mål medan Lahti gjort 20. Båda lagen har dessutom släppt in desto fler: HIFK 64 och Lahti 54. Värdarna har under de åtta senaste matcherna gjort 1 mål, vilket var i 2-1 förlusten mot Oulu. I denna statistik ligger HIFK bättre till. De senaste åtta matcherna har röda lyckats göra åtta mål. Lite ironiskt är det, att fastän HIFK haft en tung höst, har nästan hälften av den totala mängden mål under säsongen blivit gjorda under denna period.

 

Imorgon kör vi en sista gång, kämpa Röda! En gång, alltid!

Sista omgången i Veikkausliiga mellan FC Lahti och HIFK spelas på Lahden Stadion i Lahti på söndag kl. 15:00. Matchen kan ses på plats eller via Ruutu. Sändningen startar kl. 14:45