Skip to main content

21 matcher är nu spelade och nedre slutspelsserien närmar sig bakom hörnet. Endast en match i grundserien kvarstår, och för HIFK innebär det hemmamatch mot Oulu. Det är redan klart att HIFK inleder nedre slutspelsserien som sista lag i tabellen, men möjligheten att avsluta slutspelsserien på annat sätt finns ännu. Poängskillnaden till FC Lahti på nästsista plats är nio poäng. En av de kvarvarande matcherna i serien är just mot FC Lahti. Utgångsläget är svagt, men inom laget har man inte kastat in handduken ännu.

 

Om man vill gå i medias fotspår och vara cynisk kan man påstå att HIFK i princip inte längre har några möjligheter att bevara sin plats i serien, men laget har inte gett upp. Tvärtom. De senaste matcherna har man uppvisat just den kämparglöd som krävs av ett lag i nedflyttningskampen. Detta syns om man ser bortom resultatet och studerar hur laget spelat på senaste tiden. Både publik och media ser lite väl ofta bara på resultaten, och det är inte en smickrande syn i detta fall. Klubben och laget ser ändå att kämparandan som fortfarande finns är tack klubbens gemenskap och supportrarnas stöd! Utan supportrar skulle inte heller klubben finnas. Ni är faktorn som motiverar spelarna till att kämpa till slut. Laget vill i slutet av säsongen belöna det gränslösa stöd man fått. Fansen är en tillgång och hemmamatcherna blir tyvärr få varje år. Grundserien tar slut men matcherna fortsätter.

 

Laget behöver fortfarande allt stöd det kan få. Det mest konkreta sättet är att på plats stödja laget även i de resterande matcherna under säsongen. Ett starkt och ljudligt stöd är vad vi skulle behöva nu. Det är redan nu klart att vi har tre hemmamatcher framför oss, och genom genom att på plats stödja laget stödjer man även nästa års lag. Pengarna för varje köpt biljett går förutom till att stödja laget denna säsong, till att bygga nästa års lag. Nu finns alltså möjlighet att konkret delta i förverkligandet av det kommande laget. Nu om någonsin behöver vi er alla!

 

Föreningen visar inte tillräckligt ofta sin tacksamhet till var och en av er som år efter år kommer och stödjer oss. Laget får alltid mer styrka tack vare fansen, och i svåra stunder som denna är det verkligen viktigt. Med det stödet och lagets rena vilja kan vi ha ett recept som rår på FC Lahti. Vi önskar verkligen att ni orkar supporta oss ännu i de sista matcherna denna säsong, vikten av det går inte att påtala tillräckligt. Matchen mot Oulu på söndag är nästa möjlighet att se HIFK spela. Laget önskar mer än någonting annat att det kan belöna publiken på plats med en vinst, för det hade vi alla förtjänat.

 

Föreställ er: En söndagkväll i skymningen på Bolt, tusentals åskådare, hemmavinst och efterföljande firande av den. Alla minns vi sådana stunder när vi tillsammans firat vinster, och det skulle laget vilja bjuda er på igen. Därför hoppas vi att alla supportrar och HIFK-sinnade kommer för att lyfta laget innan den livsviktiga slutspelsserien. Drömmen lever ännu, det finns ännu möjligheter, och nu är var och ens stöd viktigare än någonsin förr. Utan er fattas det mycket under matchen, spelet är inte detsamma. Varje supporter är viktig, vi vill verkligen bjuda er på en vinst. Vi gör söndagen oförglömlig.

 

Biljetter till grundseriens sista match får du från lippu.fi-tjänsten. AC Oulu- matchen spelar söndagen den 11.9 kl 16. Vi fyller Bolt tillsammans, klär oss i rött och gör söndagen till en match som ersätter hela den gångna säsongen. På så sätt får laget ett lyft innan nedre slutspelsserien inleds. Tillsammans gör vi detta möjligt!