Skip to main content

Säsongens tredje derby mellan HIFK och HJK spelas idag, dvs. onsdagen den 27 oktober klockan 18.30 på Bolt Arena. Den här gången står HJK som hemmalag i matchen, vilket betyder att HIFK:s säsongskort inte gäller. HIFK säljer dock biljetter till matchen via Lippupiste.

Vi ber alla som kommer på derbyt ikväll att i god tid på förhand bekanta sig med följande information om matchevenemanget.

Vi rekommenderar er att använda munskydd på evenemanget

Stanna hemma om du känner dig sjuk

Ifall du har symptom som kunde tyda på covid-smitta bör du stanna hemma. Mer om dessa symptom berättar Institutet för hälsa och välfärd.

Köp dina biljetter på förhand och kolla vilken ingångsport du ska använda

Vi ber samtliga åskådare skaffa sina biljetter till matchen på förhand via Lippupiste, eftersom vi inte har någon egentlig biljettförsäljning på plats. Ett litet antal biljetter kommer dock att finnas till salu vid HIFK:s merchandise-punkt på Idrottsgatan.

Alla som köpt biljetter till derbyt via HIFK bör också använda sig av HIFK:s ingångsporter. De som har platser på Huvudläktaren eller på Övre läktaren går in från hörnet mellan Huvudläktaren och Klacken. Klackens ingång är öppen som vanligt. Till de norra delarna av Östra läktaren går man från Idrottsgatan via körrampen bakom Klacken. De här portarna och rutterna finns illustrerade på kartan här nedanför.

Lämna alla förbjudna föremål hemma – stora väskor bör lämnas i garderoben

Det är inte tillåtet att ta med sig egna drycker eller paraplyer till stadion. Lämna alltså dessa grejer hemma då du går på match. Det är förbjudet att ha med sig bl.a. fyrverkerier, bengaliska eldar, rökbomber eller andra pyrotekniska produkter på matchen eller i närheten av stadion. Vi rekommenderar att ni läser igenom de allmänna villkoren för fotbollsmatcher inför derbyt. Dessa villkor kan läsas här.

Det är inte tillåtet att ta med sig väskor större än en A4 till evenemanget. Tänk alltså på att lämna alla större väskor hemma redan innan du går på match. Det finns ej garderobtjänster på plats.

Kiosktjänster

Kiosktjänsterna betjänar åskådarna som normalt. Det är dock förbjudet att förtära alkohol på läktaren eftersom inga skilda restaurangläktare finns öppna. Vi ber dig också att i mån av möjlighet betala dina inköp med kort.

Merchandise

HIFK:s merchandise-punkt hittas utanför Klacken på Idrottsgatan före matchen. Kom alltså ihåg att göra dina inköp innan du går in på evenemanget! Vid försäljningspunkten kan man köpa bl.a. t-skjortor, mössor, halsdukar och collegetröjor.