Skip to main content

Jusif Ali och Pipe Sáez, som bägge två har inlett säsongen starkt, har skrivit på nya kontrakt med HIFK. Förlängningarna sträcker sig fram till slutet av säsongen 2022 för båda spelarna.

Ali kom i vintras till HIFK från AC Oulu och tog fort en stor roll i laget under matcherna i Finska Cupen. Samma takt har fortsatt även under den ordinarie säsongen: 21-åringen startade mot både FC Haka och SJK och blev inbytt i hemmamatchen mot Ilves senaste veckoslut.

– Det känns självklart bra att få skriva på ett längre kontrakt nu. Jag har trivts bra med jobbet här i HIFK hittills. Det här kontraktet betyder mycket för mig och visar samtidigt att man tror och litar på mig här i föreningen. Det får självförtroendet att växa ännu mer, säger Ali.

Pipe hör också till lagets tongivande spelare och har spelat 90 minuter på vänsterkanten i alla tre Veikkausliigamatcher hittills. Sejouren i Finland är den första utomlands för den 25-åriga spanjoren.

– Jag har varit jättenöjd med laget och föreningen. Det känns bra att vara här och det är med glädje som jag fortsätter i HIFK, säger Sáez.

HIFK:s sportchef Mika Lönnström ser de här förlängningarna som viktiga bitar med tanke på lagbygget inför nästa säsong:

– Jusif är en viktig pusselbit i vårt framtidsprojekt. Han är en ung spelare med stor potential och utvecklas hela tiden tack vare den rätta attityden han har.

– Pipe axlar en ledande roll hos oss både på planen och utanför den. Det här var ett viktigt kontrakt både för laget och för hela HIFK.