Skip to main content

Jani Nieminen har utnämnts till chefstränare för HIFK/Red (HIFK:s reservlag för damer). Han har en bakgrund som Veikkausliigaspelare i FF Jaro och HJK, där han var med om att vinna mästerskapet år 1992. Nieminen började som tränare via sina egna barns hobbyer och var under 18 års tid verksam i FC Honkas juniorer. Där har han tränat alla olika åldersgrupper från femåringar ända fram till A-juniorer. Inom flickfotbollen tränade han laget för 2002 födda spelare. Laget hörde till de bästa i Finland och innehöll flera spelare som numera finns i den Nationella ligan samt i Finlands landslag. Även i Veikkausliiga hittas i dagens läge spelare som Nieminen i tiderna tränat.

Nieminen har avlagt UEFA B-examen och är nu redo för en ny utmaning som chefstränare efter en paus på två år från jobbet som tränare. Laget samlades för första gången för en dryg vecka sedan och Nieminen berättar att han var nöjd med vad han såg:

– Det var mycket bra stämning på träningarna. Vi har en bra anda och gott om energi inom truppen. Efter en så här lång paus från spelandet är det ännu framför allt mer iver och mindre tanke i spelet.

– Jag har alltid haft bilden av att HIFK spelar energisk och positiv fotboll. Ur min synvinkel som tränare har allting funkat riktigt bra här hittills.

HIFK/Red var det näst bästa laget i sin grupp i division 4 ifjol endast två poäng ifrån gruppvinnarna. Lagets främsta styrka var försvarsspelet, som endast gav upphov till fem mål för motståndarlagen under hela säsongen. Trots att det bara blev en förlust under hela säsongen hade man stundvis problem med målskyttet. Det här är något som Nieminen siktar på att förändra.

– Vi kommer att spela modig fotboll i år. Jag har alltid trott på energisk och rörlig bollkontroll. Vi har mycket potential inom laget och målsättningen är att ta steget upp till division 3 efter säsongen.

Enligt det nuvarande matchprogrammet är det tänkt att säsongen ska börja redan onsdagen den 9.6. kl. 18.00. Då spelar HIFK/Red mot HJK/West i Sockenbacka. Här nedan ser du matchprogrammet som det ser ut för tillfället:

Tidpunkt

Plats

Hemmalag

Bortalag

Resultat

On 9.6. 18:00Sockenbacka TNHJK/WestHIFK/Red0-10
Ti 15.6. 19:30Britas NHIFK/RedToTe/Betoni0-3
Ti 22.6. 19:40Tali 1 NHIFK/RedFC POHU3-0
To 1.7. 18:30Gårdsbacka NFC Kontu/2HIFK/Red0-8
To 27.7. 19:30Tali 1 NHIFK/RedEPS/B0-1
On 4.8. 20:15JYA Housing Areena TNHPS/3HIFK/Red0-3
To 12.8. 19:15Brobacka 1 NHIFK/RedPPJ3-2
To 26.8. 19:20Tali 2 NHIFK/RedPonnistus2-0
Sö 29.8. 18:30Tölö PK1 TNFC FoxHIFK/Red2-3
On 8.9. 18:00Ekenäs centrumplanEIFHIFK/Red1-0
On 15.9. 19:30Sockenbacka TNHIFK/RedFC WILD0-0
Fr 24.9. 19:15Drumsö TNHIFK/RedEPS/B1-0
Fr 1.10.Drumsö TNToTe/BetoniHIFK/Red
On 6.10.Nummela Rintamäki areena, VichtisNuPSHIFK/Red