Skip to main content

17.4.2021 kl. 15.00 Gnistan – HIFK, Mustapekka Areena (Utan publik)

HIFK möter IF Gnistan i en träningsmatch lördagen den 17.4. Matchen spelas på Gnistans hemmaplan Mustapekka Areena i Åggelby. Tyvärr är åskådare inte tillåtna på grund av den fortsatta coronavirus-situationen, men hemmalaget sänder matchen som livestream.

Chefstränare Joaquín Gómez hoppas att se sitt lag utvecklas vidare i den kommande träningsmatchen.

– Vi måste försäkra oss om att vi kan hitta sådana lösning som han hjälpa oss att kontrollera spelet på det sättet vi vill, säger han.

Förra veckan spelade HIFK mot TPS och vann med 1-0. Gómez säger att han tycker att laget klarade sig bra i matchen, även om det fanns lärdomar att med sig från den matchen.

– Det viktigaste är att vi under de följande veckorna fortsätter att fokusera på att få mera information om vårt lag, våra spelare, och att vi fortsätta att fila på våra formationer och vår taktik. Det är viktigt att spelarna lär sig hur dom ska agera i oväntade situationer, säger Gómez.

Erikson Carlos blev inbytt mot slutet av matchen emot TPS. Det var hans första spelminuter sedan sin otäcka skada förra augusti. Gómez säger att skadesituationen i laget generellts ett är bra, men att Sakari Mattila ännu är ett frågetecken och kanske först spelar följande vecka.

Förändringar i HIFK:s träningsschema har även skett. Den planerade träningsmatchen emot KTP kommer inte att spelas. Förändringen har inte orsakats av sjukdomar.

Kolla intervjun med chefstränare Gómez ifrån videospelaren nedanför!