Skip to main content

I ett allt osäkrare hälsoläge och efter ett nytt karantänsfall har Veikkausliigastyrelsen beslutat att säsongen 2020 avslutas vid grundseriens slut. Förslaget om att fortsätta serien till slutet av november har dragits bort från Bollförbundets behandling. Resultatet vid grundseriens slut kommer att förbli det slutliga resultatet i årets Veikkausliiga.

Onsdagen den 28.10. fattade Veikkausliigastyrelsen ett beslut om att absolut deadline för spelandet av fortsättningsserierna skulle vara den 30.11. Ett förslag om att genomföra denna förändring lämnades igår in till Bollförbundets styrelse. Under samma möte beslutades även att maximalt en omgång kan spelas under landslagens FIFA-dagar (9.-18.11.).

Sent under onsdagskvällen kom beskedet att en del av spelarna i ett Veikkausliigalag har blivit exponerade för coronaviruset och därmed blivit försatta i karantän. Detta skulle berättiga ett flyttande av denna klubbs match, så att den skulle spelas efter att karantänen tagit slut. Denna eventuella förflyttning skulle även betyda att grundseriens sista omgång skulle flyttas framåt än en gång, samt att slutserierna skulle kunna inledas först den 19.11. Allt detta skulle minimera tidspannet för slutserierna i den grad att det inte längre är möjligt att genomföra dem fram till den 30.11.

Den avslutande omgången i grundserien spelas enligt det nuvarande matchprogrammet onsdagen den 4.11. kl. 18.30. HIFK möter då FC Lahti på bortaplan.