Skip to main content

PRESSMEDDELANDE FRÅN VEIKKAUSLIIGA

Veikkausliigasäsongen inleds i juli

Veikkausliigasäsongen kör igång den 1.7.2020 och fortsätter ända till november. Enligt planen kommer säsongen att avslutas den 21.11.2020.

Målsättningen är att spela säsongen på samma sätt som ifjol. Först spelas en grundserie där alla lag möter varandra två gånger och efter det delas lagen in i två fortsättningsserier med sex lag, som alla möter varandra en gång. Alla lag ska spela 27 matcher under säsongen, vilket alltså betyder 22 grundseriematcher och fem matcher i fortsättningsserierna.

Europlayoffturneringen, som togs i bruk i samband med det nya seriesystemet ifjol, kommer inte att spelas säsongen 2020. Denna förändring är temporär och varar endast under detta undantagstillstånd.

Ifall epidemiläget förändras under hösten, kan säsongen även genomföras endast i form av den 22 matcher långa grundserien utan fortsättningsserier. Bollförbundet fattar det slutliga beslutet angående seriesystemet i Veikkausliiga.

– Vi har nu fått goda nyheter i och med att man börjat lösa upp begränsningsåtgärderna. Som det ser ut nu kommer lagen att kunna inleda normala träningar i början av juni och säsongen att inledas i början av juli. Vi ville erbjuda spelarna en period på i alla fall tre veckor av fullständiga träningar, vilket betyder att början av juli är den tidigaste möjliga inledningstidpunkten för årets Veikkausliiga, konstaterar Veikkausliigas vd Timo Marjamaa.

– Vi för kontinuerlig dialog med hälsovårdsmyndigheterna för att kunna säkra spelarnas och publikens säkerhet, då fotbollen återvänder till spelplanerna, avslutar Marjamaa.

– Det är många saker vi inte ännu vet. Vi vet inte hur stor publiken får vara, och vi vet inte när. Vi vet inte om det blir ändringar under säsongen, men det här beskedet innebär att vi åtminstone kan börja upp planer. Vi informerar mera senare om vad det kan innebära för publiken, biljettförsäljning och säsongskort, kommenterar HIFK:s vd Christoffer Perret.