Skip to main content

PRESSMEDDELANDE FRÅN VEIKKAUSLIIGA

Veikkausliigas styrelse samlas nu varje vecka och följer noggrant med läget. Säsongen 2020 kommer att inledas inom kort efter att det igen är möjligt att arrangera publikevenemang.

Veikkausliigas styrelse diskuterade den rådande situationen i sitt möte fredagen den 3.4. Säsongstarten 2020 har flyttats på grund av coronavirusepidemin och de begränsningsåtgärder som den medfört.

Det europeiska fotbollsförbundet UEFA har som linje att alla igångvarande fotbollssäsonger ska spelas till slut. Det här påverkar Veikkausliigalagen främst genom kvalen till UEFA:s klubblagstävlingar, dvs. Champions League och Europa League, eftersom de här tävlingarna för säsongen 2020-2021 kan ordnas först efter att den förra säsongen avslutats. Den internationella tävlingskalendern fastställs då bilden av den allmänna situationen har blivit klarare.

Finlands begränsningsåtgärder relaterade till coronavirusepidemin kommer enligt den nuvarande informationen att vara i kraft ända fram till slutet av maj. Den inhemska tävlingskalendern kan uppbyggas efter att det står klart när begränsningsåtgärderna kommer att avslutas och efter att den internationella tävlingskalendern är färdig.

Under våren kommer Veikkausliigastyrelsen att samlas en gång i veckan och den följer noggrant med hur situationen utvecklas. Utgångsläget är att Veikkausliigasäsongen 2020 inleds så fort som möjligt efter att begränsningsåtgärderna har upphävts och då det åter är möjligt att arrangera större publikevenemang.

Vid behov kan matchtakten i Veikkausliiga lättas upp och man kan ta i bruk internationella matchdagar, så att Veikkausliiga och klubbarna kan bjuda en med säkerhet oförglömlig säsong till publiken.