Skip to main content

Hej alla IFK:are!

Jag har valt att följa Jürgen Klopps utmärkta exempel, dvs. att inte bjuda på någon form av profetia om den situation vi alla är i just nu, då det verkar som att även experterna har svårt att göra det. Jag tänker helt enkelt att vi ska vara lyckliga över att vi bor där vi bor, dvs. i ett samhälle som verkar vara förberett på att dra i samma riktning i den här absurda situationen. Att följa de direktiv som har givits åt oss tror jag att nu är det bästa sättet till att så fort som möjligt kunna återvända till det vardagliga livet, på det sätt som vi känner det.

Vi var tvungna att avbryta våra gemensamma träningar på en tidpunkt där vi precis hade lyckats undangöra den tyngsta delen av vinterns fysiska träning. Perioden efter träningslägret i Turkiet hade vi tänkt att använda till att förbereda ett ”förstalag” till seriepremiären samt till att finslipa spelarnas form, både tekniskt och taktiskt.

Så som situationen är just nu är det upp till varje enskild spelare att sköta den personliga träningen. Vi har system via vilka de får individuella program och feedback, samtidigt som de bokför all sin träning i ett interaktivt program. Det ger oss möjligheten att föra dialog med spelarna och att ge feedback åt dem.

Annars sitter vi och håller på med videoanalyser några timmar varje dag och samlar upp klipp av olika delar av spelet, som vi sedan presenterar och diskuterar individuellt med spelarna.

Jag tänker också en del på hur vi ska ta tag i träningen igen då den väl kommer igång igen. Det blir spännande att se hur många dagar vi har på oss för förberedelser när vi väl vet när den första matchen blir. Det faktum att säsongen antagligen kommer bli ännu mer komprimerad än vad den hade varit enligt den första planen är också spännande. Goda träningsvanor och disciplin, samtidigt som man minimerar skador och avstängningar är saker som kommer ha direkt inverkan!

Tills vi kan börja spela igen kan var och en av er enkelt vara med och hjälpa IFK med att hålla hjulen igång genom att stöda ”Den Tolfte Spelaren” -projektet. Köp dina derbybiljetter redan nu, så har du en sak mindre att tänka på då vi är tillbaka på rälsen igen!

Stay safe!

Hälsningar från Tor