Skip to main content

Rafael Toró Ferreira Francisco, dvs. Toró, som spelat i HIFK ända sedan förra säsongen, flyttar till FF Jaro med ett lånekontrakt som sträcker sig över resten av säsongen 2020.

Den 33-åriga mittfältaren spelade säsongen 2019 14 Veikkausliigamatcher, av vilka en stor del var under den första halvan av säsongen, i HIFK. Den hårda kampen om speltid på HIFK:s mittfält ledde till att båda parterna var intresserade av att hitta en lösning, som ger spelaren så mycket speltid som möjligt. FF Jaro visade intresse för honom och efter att Toró besökt Jakobstad för att bekanta sig med föreningen kunde man mellan HIFK, Toró och FF Jaro komma överens om ett lånekontrakt.

– Jag vill tacka HIFK:s supportrar för den här korta och intensiva perioden. Personligen var det här gångna året ett mycket unikt år för mig. Jag hoppas att HIFK:s supportrar fortsätter stöda laget precis som de har gjort hittills, säger Toró.

– Toró har jobbat hårt hos oss och var speciellt i början av förra säsongen en väldigt viktig spelare för laget. Efter att inte ha spelat mycket under en längre tid är det bäst för spelaren själv att få så mycket speltid som möjligt och det kan han få i FF Jaro. Dessutom hör han till kvoten för spelare utanför EU- och ETA-området, vilket begränsar hans speltid här hos oss. I och med det här lånekontraktet anser jag att vi nu har nått en lösning som båda är väldigt nöjda med, och som är den bästa möjliga för både spelaren och föreningarna i det här läget, säger sportchefen Mika Lönnström.

Samtidigt meddelar HIFK att kontraktet för säsongen 2020 med ytterbacken Hassan Sesay nu har upphävts i samförstånd med spelaren. Sesay hörde till HIFK:s grundspelare ifjol och spelade sammanlagt 20 matcher i öppningselvan.

Vi önskar Toró och Hassan bästa möjliga framgångar i framtiden och tackar dem för deras tid i HIFK. En gång IFK, alltid IFK!