Skip to main content

HIFK bekräftar att man skrivit ett spelarkontrakt med målvakten Otto Huuhtanen. Kontraktet med Huuhtanen, 19, gäller för de kommande tre säsongerna, dvs. ända till slutet av säsongen 2022.

Huuhtanen representerade sin moderförening Ilves ända tills han var 16 år gammal, då han fick en kallelse till Premier League -klubben Newcastles träningsläger. Testperioden övertygade klubbledningen och Huuhtanen fick ett kontrakt med Newcastle. Han har representerat Newcastles U18- och U23-lag under sin tid i England, dvs. ända fram till sommaren 2019. Nu flyttar han tillbaka till Finland, då han kommande säsong tar på sig HIFK:s stjärnprydda matchtröja.

– Kontraktet känns bra och jag valde HIFK eftersom jag tror att det just nu är det bästa möjliga stället för mig att utvecklas vidare som spelare. Förhoppningsvis blir tiden här även en språngbräda tillbaka utomlands. HIFK har ett samarbetskontrakt med MYPA, så det finns en möjlighet till speltid i Ettan, ifall jag inte direkt får chansen i Veikkausliiga. Under den kommande säsongen vill jag höja nivån på mitt eget spel och få så mycket speltid som möjligt, antingen i Ettan eller i Veikkausliiga, säger Huuhtanen.

– Under den senaste månaden har Arnold Origi varit på besök i Tottenhams och Liverpools organisationer för att lära sig nytt, skapa nya kontakter och för att hämta med sig ny information till vårt tränarteam. Otto är en begåvad och ung målvakt, som har sina framtida målsättningar utanför Finland. Därmed passar han bra in i våra planer och i vår vilja att i framtiden ha en A-landslagsmålvakt som representerar HIFK. Vi vill gärna ha spelare som Huuhtanen, som är unga och som målmedvetet siktar på en karriär utomlands, kommenterar sportchef Mika Lönnström.

I och med Huuhtanens kontrakt har HIFK nu 17 spelarkontrakt inför säsongen 2020. Igår inleddes den allmänna försäljningen av säsongskort, så nu har du chansen att säkra din plats på matcherna nästa säsong genom att beställa ditt kort via adressen lippu.fi! Det lönar sig att agera snabbt, eftersom korten är förmånligare då de beställs före årsskiftet.