Skip to main content

Lippupiste HIFK:s nya samarbetspartner

Lippupiste Oy och HIFK Fotboll Ab har undertecknat ett mångårigt kontrakt inom biljettförsäljning och marknadsföring. I och med samarbetet kommer Lippupiste i framtiden med ensamrätt stå för försäljningen av biljetter till HIFK Fotbolls matcher, och därmed fortsätter företaget sin satsning på biljettförsäljning inom fotboll.

– Fotboll är en hjärtesak för många av oss på Lippupiste. HIFK Fotboll är en av Finlands mest anrika föreningar, och jag är väldigt glad över att de valde just oss som samarbetspartner. Tillsammans har vi många möjligheter till att betjäna de supportrar som kommer på matcherna. CTS Eventim, som är moderföretag till Lippupiste, står för biljettförsäljning till flera europeiska fotbollsföreningars matcher, vilket gör att vi kan använda oss av det kunnande som vårt moderföretag har även inom ramen för detta samarbete, säger Kari Tervonen, som är ansvarig ledare för idrott hos Lippupiste.

HIFK Fotboll är en anrik fotbollsförening från Helsingfors, vars fotbollssektion grundades år 1907 som en del av det år 1897 grundade HIFK. Representationslaget spelar i Veikkausliiga säsongen 2020, och matchtröjans färger är röd och vit.

– Vi vill utveckla vår biljett- och säsongskortsförsäljning, och Lippupiste ger oss utmärkta verktyg för detta ändamål. Genom samarbetet kan vi nu förverkliga förnyelser inom säsongskortsförsäljningen samtidigt som förmedlingen av matchbiljetter blir ännu smidigare. Vi har också nu möjligheten att integrera biljettförsäljningssystemet med våra andra informationssystem, så att vi kan betjäna våra kunder ännu bättre i framtiden, konstaterar HIFK:s vd Christoffer Perret.

Lippupiste Oy är marknadsledare inom biljettförsäljning i Finland, och säljer biljetter till ca 18 000 teater-, kultur-, nöjes- och idrottsevenemang varje år. Företaget är en del av CTS EVENTIM AG & Co. KGaA, som är Europas största biljettförsäljningsföretag.

HIFK:s säsongskortsförsäljning kommer att inledas den 25.11. och mera information om den publiceras inom en snar framtid.

Tilläggsinformation:
Christoffer Perret, vd
HIFK Fotboll Ab
tel. 040 844 3250 /

Kai Tervonen, ledare, idrott och arenor
Lippupiste Oy
tel. 0400 426 342 /