Skip to main content

Flera HIFK-spelare fick chansen att representera sina respektive landslag denna vecka i olika åldersklasser. Jabar Sharza, Hassan Sesay och Kevin Larsson fick alla spela för sina landslag under den gångna veckan.

Jabar Sharzas Afghanistan spelade en VM-kvalmatch mot Qatar, där det blev en förlust med siffrorna 6-0. Han spelade fulla 90 minuter i matchen, och till näst möter Afghanistan Bangladesh i en VM-kvalmatch.

Hassan Sesay var med Sierra Leones landslag och spelade VM-kvalmatcher. Den första av dem spelades på onsdag, och det var frågan om ett dubbelmöte mot Liberia. Liberia vann den första matchen 3-1, och Sesay spelade hela matchen. Den andra matchen mellan lagen är på gång som bäst (matchen började 19.30 finsk tid), och han var i öppningselvan även i denna match.

Hussein Mohameds Somalia vann över Zimbabwes landslag i VM-kvalets första del, och till näst möts lagen igen på tisdag kl. 16.00 finsk tid. Han var inte med i laguppställningen i den första matchen i dubbelmötet.

Kevin Larsson är med Finlands U19-landslag i två träningslandskamper mot Slovakien. Slovakien vann den första matchen med 1-0 i fredags, och följande möte mellan lagen spelas imorgon. Larsson inledde den första matchen på avbytarbänken, men fick komma in på planen i matchminut nummer 87.

Joel Mattsson och Tuukka Andberg är med Finlands U21-landslag, som nu har inlett sitt EM-kval. Laget började med att vinna över Ukraina på bortaplan i fredags med siffrorna 0-2. Varken Mattsson eller Andberg var med i laguppställningen mot Ukraina. Till följande blir det en hemmamatch mot Nordirland, som kommer att spelas på tisdag.