Skip to main content

FC Inter-HIFK 16.8.2019 kl. 18.30

Imorgon står HIFK inför en hård utmaning, då man möter nuvarande serietvåan FC Inter på bortaplan i Åbo. Lagen möttes i maj i Helsingfors, och då lyckades båda en gång med målskyttet då resultatet skrevs 1-1. Det är väldigt mycket som står på spel imorgon, eftersom Inter behöver poäng för att hållas med i serieledande Ilves takt, medan HIFK just nu är två poäng ifrån sjätteplatsen i Veikkausliiga.

FC Inter var inne i en fyra matcher lång segersvit innan det senaste veckoslut blev förlust borta mot KuPS. Just nu har laget ett saldo på 33 poäng, och man har lyckats ta tio vinster under denna säsong hittills. Utöver matcherna i Veikkausliiga har Inter även spelat euromatcher, i vilka danska Bröndby stod för motståndet. Bröndby vann den första matchen i Danmark med 4-1, men sedan lyckades Inter vinna 2-0 på hemmaplan, och var alltså endast ett mål ifrån avancemang i Europa League -kvalet. Åbolagets främsta anfallsvapen är Filip Valencic, som just nu leder hela skytteligan i Veikkausliiga med sina 14 fullträffar.

HIFK har i sin tur nu spelat en dryg månad utan förlust, och de fyra senaste matcherna har resulterat i tre segrar och en oavgjord. Senaste vecka spelade IFK hemma mot KPV, en match som man lyckades vinna med 3-2 efter en hel del omvändningar. KPV ledde nämligen med 0-2 efter första halvlek, men IFK:s brasilianska anfallsduo Erikson Carlos-Luís Henrique såg till att det blev tre poäng efter tre mål under andra halvlek. HIFK har ännu inte lyckats vinna Inter i Åbo i Veikkausliiga, och det här är något som laget strävar efter att ändra på imorgon. Enligt ytterbacken Hassan Sesay blir det en tuff match imorgon kväll.

– Vi måste gå in med samma inställning och anda som vi hade under den andra halvleken mot KPV. Om vi klarar av att kämpa på samma sätt imorgon, tror jag att Inter kommer att ha en svår kväll framför sig. FC Inter är ett mycket bra lag och de har många erfarna spelare, så det blir ingen lätt match för oss. Samtidigt blir det nog svårt för dem också, eftersom vi behöver poäng för att avancera i tabellen, samtidigt som de behöver poäng i kampen om förstaplatsen med Ilves. Jag förväntar mig en mycket intressant och tuff match imorgon, säger Sesay.

– Vi väntar på morgondagen med optimism! Motståndet är väldigt hårt, och på förhand sett slår vi ur underläge mot dem, men det här utgångsläget är bekant för oss och det passar oss. Vi har flera gånger visat att vi kan utmana vilket lag som helst i Veikkausliiga. Samtidigt vet vi att vi måste överträffa oss själva i dessa återstående matcher för att kunna ta en plats i top 6. En första chans till att ta dessa poäng är imorgon mot FC Inter, säger chefstränaren Tor Thodesen.

Matchen imorgon sänds som bekant via Ruutu+, och du kan följa med matchen där i direktsändning ifall du inte är på väg till Åbo!