Skip to main content

HIFK-KPV 9.8.2019 kl. 18.30

Imorgon möter HIFK KPV för andra gången denna säsong i sin nästsista hemmamatch i Veikkausliigas grundserie. Inför säsongen tippade många att de här lagen främst sinsemellan skulle göra upp om de sista platserna i serien. HIFK har spelat över dessa förväntningar och har just nu niondeplatsen i tabellen, medan morgondagens gäster har haft en rätt svår säsong. KPV ligger just nu elfte i tabellen med 13 poäng på 18 matcher.

I maj möttes lagen i Karleby, då poängen delades jämnt efter resultatet 1-1. KPV tvingades inleda sin säsong med tre hemmamatcher i Seinäjoki, då gräsmattan på centralplanen i Karleby inte hade återhämtat sig från vintern ännu. I och med att laget i praktiken spelade enbart bortamatcher i början av serien, fick laget även en svår start på säsongen. Den första segern kom först i den tionde matchen mot FC Honka i Hagalund. I sin helhet har Karlebylaget vunnit tre matcher i år, och de två senare av dem har kommit hemma i Karleby. Dessutom fick Jarmo Korhonen, som inledde säsongen som chefstränare, gå efter de nio första matcherna, och ersattes tillfälligt av andretränaren Niko Kalliokoski. I slutet av juli meddelade KPV att Jani Uotinen anställts som ny chefstränare för laget och under honom har laget vunnit KuPS på hemmaplan samt förlorat mot FC Lahti på bortaplan.

HIFK återvänder nu hem efter två bortamatcher. Bortaturnén gick bra poängmässigt, då det blev fyra poäng på två matcher. Efter segern mot IFK Mariehamn blev det 1-1 mot KuPS i Kuopio senaste söndag. Morgondagens KPV-match är HIFK:s nästsista hemmamatch under grundserien i Veikkausliiga, och då det just nu är fyra poäng till sjätteplatsen, är det viktiga poäng på spel i varje återstående match.

Luís Henrique, som bildade anfallsduo med sin landsman Erikson Carlos i föregående match, berättar att han varit nöjd med sin tid i HIFK hittills.

– Hittills har matcherna gått jättebra och jag har trivts här. Laget blir också bättre för varje match som går, vilket är viktigt med tanke på vår målsättning för säsongen. Det blir säkert en tuff match mot KPV och vi måste vara beredda genast i början som alltid. Vi går självklart in för att ta tre poäng imorgon, säger Luís Henrique.

Före KPV-matchen belönas IFK:s mångåriga trotjänare Matias Hänninen för sina 200 spelade matcher i IFK. Till morgondagens match kan du köpa biljetter till IFK Klacken för 10 euro härifrån. OBS! Erbjudandet gäller endast biljetter köpta på förhand, och är alltså inte i kraft vid porten.