Skip to main content

Bild: AaB

HIFK har skrivit ett kontrakt för återstoden av säsongen med den ugandanska mittfältaren Robert Kakeeto, 24. Kakeeto flyttar till HIFK från Aalborg BK i Danmark, där han spelat sammanlagt 20 matcher. Dessutom har han representerat Ugandas landslag i två matcher.

Kakeeto, som spelat flera år i den danska ligan, beskriver sig själv som en hårt kämpande lagspelare.

– Jag är en snabb mittfältare och jag gillar att spela bollen framåt med bra passningar. Jag kämpar hårt om bollen och strävar efter att skapa utrymme åt mig själv och mina lagkamrater på planen.

Målsättningarna är klara för Kakeeto:

– Jag kom hit för att hjälpa laget och för att kämpa om speltid. Mina egna målsättningar har jag satt upp efter lagets motsvarande och jag är beredd att jobba hårt för laget och därmed visa upp den potential jag har.