Skip to main content

Imorgon möter HIFK RoPS på hemmaplan, och det är det andra mötet mellan lagen för denna säsong. I maj vann RoPS med 1-0 på sin hemmaplan, och det här försöker HIFK nu ta revansch på med start kl 17 imorgon på Telia 5G-Arenan. Den östra läktarsektionen är öppen för publiken imorgon, och du kan köpa två biljetter dit till priset 30 euro på förhand via Ticketmaster.

Inför morgondagens möte är lagen i jämna poäng, då båda tagit 15 poäng hittills i årets Veikkausliiga. HIFK har dragits med förluster under de senaste omgångarna, medan även RoPS nu spelat sina tre senaste seriematcher utan seger. Både HIFK och RoPS har senast vunnit den 18.6., då HIFK vann SJK hemma, medan RoPS tog tre poäng borta mot FC Lahti. Det är med andra ord ett väldigt jämnt utgångsläge inför matchen.

Utöver Veikkausliigamatcher har RoPS även spelat ute i Europa, då fjolårets andraplats gav laget möjlighet att delta i kvalet till UEFA Europa League. RoPS fick möta Aberdeen Football Club från Skottland, och förlorade den första matchen på bortaplan med 2-1. Trots att laget lyckades göra ett bortamål i Skottland, vann Aberdeen även den andra matchen med samma siffror, och därmed tog RoPS Europaäventyr slut för denna gång.

RoPS säsong har alltså inte gått som man kanske åtminstone på basen av fjolårets andraplats hade kunnat vänta sig. I slutet av maj bytte laget chefstränare, då Toni Koskela, som hade tränat laget sedan 2018, flyttade till HJK. Pasi Tuutti, som fungerat som Koskelas assisterande tränare samt träningschef i RoPS, tog därefter över som chefstränare för representationslaget. Under honom har laget hittills spelat sex Veikkausliigamatcher samt två euromatcher, och saldot från dessa är en seger, två oavgjorda och fem förluster. Åtminstone statistiskt sett har laget trivts bättre på bortaplan i år, då det av sina 15 poäng plockat hela tio på bortaplan. HIFK igen är Veikkausliigas sjätte bästa hemmalag, så morgondagen får utvisa vilketdera laget som får en annorlunda statistik efter matchen.

Thodesen: En ny spelare debuterar imorgon

– Vi får nu se till att utjämna kontot mot RoPS och ge igen för den vinst de tog mot oss i maj. Vi har fått goda nyheter beträffande lagets skadeläge, då Tero Mäntylä har återhämtat sig från sin skada och är med i morgon. Det här är viktigt för oss speciellt med tanke på att Hannu Patronen imorgon är avstängd. Imorgon får även vår nya spelare Macario Hing-Glover sina första minuter och det ser ut som att han bra passar in i vårt spelsystem. Nu då Macario är med kan vi även låta Riku Selander spela lite högre upp, där han får använda sina anfallsstyrkor mer än tidigare, kommenterar chefstränaren Tor Thodesen.

Imorgon spelas alltså juli månads andra hemmamatch med RoPS som motståndare kl. 17. HIFK Fotboll hälsar alla hjärtligt välkomna på match!