Skip to main content

HIFK och Tobias Vibe går skilda vägar

HIFK har i samförstånd med spelaren beslutat att bryta kontraktet med den norska mittbacken Tobias Vibe och därmed fortsätter hans karriär på annat håll. Vibe, som flyttade till HIFK inför denna säsong, hann spela åtta matcher i årets Veikkausliiga. Han kommer att vara en förstärkning för sitt nya lag och har väckt intresse även utanför Europa.

Den storväxta försvararen, som är känd för sin styrka i närkamper, var inte helt nöjd med sitt spel i Helsingfors, men är nöjd över möjligheten att spela för HIFK.

– Jag lyckades inte riktigt som jag hade tänkt mig med mitt spel, men sånt händer i fotboll och livet går vidare. Min familj är i Norge och jag väntar på att få träffa dem igen. Jag vill ännu tacka HIFK:s organisation, supportrarna samt Mika Lönnström, som gav mig chansen att komma hit, en chans som jag är tacksam över, säger Vibe.

Vi vill tacka Tobias för hans tid här och önskar honom lycka till med nya utmaningar!

Dessutom har Foday Manneh, som spelat i HIFK med ett lånekontrakt, återvänt till Vejle Boldklub. Den 19-årige gambiern spelade sammanlagt fyra matcher i HIFK. Vi tackar även Foday för hans HIFK-visit och önskar honom god fortsättning i Danmark!