Skip to main content

HIFK Fotboll har förlängt kontraktet med Erikson Carlos Batista dos Santos, dvs. Tiquinho. Det nya kontraktet sträcker sig till slutet av nästa säsong.

Tiquinho för med sig mycket farlighet och anfallsstyrka, och är lagets bästa poängplockare denna säsong med sina tre mål och två målgivande passningar. Han berättar att valet att stanna i Helsingfors var enkelt:

– Jag har njutit av att bo i Helsingfors, det är en mycket vacker stad med många trevliga människor. Hittills har jag inte hittat något som jag inte skulle tycka om här. Mest av allt har jag tyckt om att tillbringa tid med laget. Jag har fått många goda och nära vänner i föreningen och jag vill uppnå mycket med HIFK redan i år. Sen vill jag ännu tacka våra supportrar för hur de hälsade mig välkommen då jag kom hit. Jag har spelat och sett på fotboll på ganska många ställen, men jag tycker att HIFK har de bästa supportrarna jag sett. Det är en ära att spela i HIFK, säger Tiquinho om sina tankar efter det förlängda kontraktet.

Samtidigt har HIFK även skrivit kontrakt med målvakten Martti Puolakainen för återstoden av säsongen. Puolakainen har erfarenhet från Estlands ungdomslandslag, men har tillbringat största delen av sin karriär hittills i de finländska lägre divisionerna. Han har tränat med laget i ett halvår redan samt spelat några träningsmatcher här.

– Det känns bra att få ett kontrakt hit! Jag har varit med laget ända sedan januari och jobbat hårt varje dag. Jag känner till det dagliga arbetet här och det fick mig att vilja vara en del av HIFK, säger Puolakainen.