Skip to main content
HIFK/2

HIFK/2-laget inleder sin höstsäsong på fredag

HIFK/2 inleder sin höstsäsong på fredag

Rent resultatmässigt var vårsäsongen en klar besvikelse för vårt unga lag, och vi kämpade med samma problem hela tiden. Målskyttet var helt enkelt för svårt. Under vårens sista match på Väiski kunde man kanske ändå se skymten av en bättre framtid, när laget gjorde fem mål. Trots detta blev det inte seger, eftersom även motståndaren gjorde fem mål i en match som präglades av misstag. Spelmässigt gick det vidare hela tiden för oss, och under inledningen av säsongen var det endast EsPa-katastrofen och den tappade ledningen mot Finnkurd som var de enda riktigt dåliga insatserna.

I flera av matcherna var det vi som hade övertaget, och det var inte någon större panik i den egna ändan, men man kan inte vinna matcher om man inte gör mål. Därför är vårsäsongens saldo (efter 11 spelade matcher) sex oavgjorda och fem förluster. Vi har alltså gett motståndarna ett visst försprång, då skillnaden upp till det övre strecket i tabellen nu är sju poäng. Efter Atlantis är det ändå väldigt jämnt och redan med ett par vinster kommer man redan fort förbi flera lag i tabellen.

Efter vårens sista match höll laget en paus på ett par veckor från träningar, men en del av gänget valde ändå att njuta av sommarkvällarna i form av lite fotboll. I dag har vi nästan hela laget med oss på de förberedande träningarna. Tränarna har alltså en form av ett positivt problem framför sig, då de ska välja ut laguppställningen för fredagen.

– Början på vårsäsongen var utmanande. Vi fick ihop laget i ett sent skede och rutinen bland lagen i Trean i Helsingfors och Nyland är av hög nivå. Spelet gick ändå vidare hela tiden, och när vi fick ett par viktiga pusselbitar med i vårt lag, började vi ha kontroll över våra matcher. Målskyttet orsakade mycket frustration, och om man på den här nivån gör fyra mål på tio matcher så är det svårt att vinna, kommenterar lagets chefstränare Jukka Aakko om lagets vårsäsong.

Säsongen inleddes med 0-0 mot Pöxyt, men nu blir det knappast en mållös och oavgjord match. Lagets anfallsspel har sett piggare ut på sistone och dessutom ansluter sig fjolårets bästa målskytt, Tino Soppi, till laget efter att ha spelat med VJS i Tvåan hittills i år.

– Tino för med sig kvalitet just till det området som vi behöver mest hjälp med. Dessutom är han bekant för de allra flesta spelarna sedan tidigare, så han kommer säkert fort att öppna målkontot här, tror lagets tränare.

Efter att ha mött alla lag en gång, samt då den nuvarande laguppställningen och spelet tas i beaktande, är tränarna optimistiska gällande hösten, och tippar att laget placerar sig på placeringarna 2-4 i höstens tabell.

– Atlantis är ett väldigt bra lag på den här nivån, men vi kunde mäta oss mot dem under de första 45 minuterna. EsPa och FC Espoo är välorganiserade och bra lag. Sen är de övriga lagen väldigt jämnstarka, och de spelar säkert en del i kors mot varandra. Jag tror att vi nu är betydligt mer färdiga än vad vi var på våren, och jag är säker på att vi tar så pass mycket poäng att laget spelar i Trean även nästa år, trots att vi har en del att ta igen efter den dåliga våren, säger Aakko.

I augusti spelar HIFK/2 tre hemmamatcher på lördagar på Väiski med start kl. 17. Kiosken kommer att stå öppen under matcherna, och vi önskar alla välkomna med för att heja på de unga stjärnprydda!

3.8 17.00 Väinämöinen HIFK/2-EIF/Akademi
10.8 17.00 Väinämöinen HIFK/2-EsPa
24.8 17.00 Väinämöinen HIFK/2-FC FINNKURD

Det här är en översättning av den ursprungliga texten, som skrevs på finska av Jukka Aakko.