Skip to main content

Dansk ytter till HIFK

Helsingfors IFK har gjort ett låneavtal för återstoden av säsongen med danska Thais Damgaard, 19. Damgaard har spelat hela sin karriär för Vejle Boldklub, där han spelat sammanlagt 48 matcher i representationslaget samt U19-laget. I dessa matcher har han stått för 15 mål och 14 målgivande passningar.

– Jag började spela fotboll som femåring. Först spelade jag i AC Horsens juniorer, därifrån jag sedan flyttade till Vejle BK som 15-åring. Att få ett proffskontrakt med Vejle är ett av mina bästa fotbollsminnen och så kommer jag alltid att komma ihåg min första match också, berättar han om sin bakgrund.

Den vänsterfotade yttern beskriver sig själv som en aggressiv ytter med ett bra skott.

– På planen är jag lite aggressiv. Jag gillar att vara framme då jag spelar, men utanför planen är jag väldigt lugn och lätt att ha och göras med. Jag är en bra målskytt och är stark i en-mot-en-situationer. Jag gillar att utmana motståndarens försvar och att sedan kunna passa bollen till en lagkamrat, eller att själv gå för avslut, säger Damgaard.

Damgaard har klara målsättningar

– Mina mål för säsongen är att kunna göra mitt genombrott och att vara ett ordinarie ansikte i öppningselvan. Dessutom vill jag självklart göra så många mål och målgivande passningar som möjligt.

Veikkausliiga är ännu en obekant serie för den unge dansken, men nu får han en chans att bekanta sig med serien.

– Jag vet inte så mycket om Veikkausliiga, förutom att det är frågan om en väldigt fysisk serie. Jag väntar mycket på att få börja spela här, säger han.