Skip to main content

Helsingfors IFK har skrivit på ett kontrakt med 24-åriga amerikanen Macario Hing-Glover. Macario är född och uppvuxen i staden Phoenix i de Förenta Staterna. Men har spenderat de senaste två åren i Europa. Senast har Hing-Glover spelat för Spartak Trnava, som ligger på högsta serienivå i den slovakiska Prva Liga. Före detta har han spelat för NK Krsko i Slovenien och NK Istra i Kroatien.

Nu har han dock skrivit på för IFK och ser framemot att få spela fotboll i de stjärnprydda.

– Jag snackade med ledningen, hade en hel del konversationer med dem. Jag vet att klubben har höga förväntningar och strävar till att bli en toppklubb inom landet. Det är en situation som passar mig själv ganska väl, för jag vill gärna utvecklas och bli bättre och tror att detta är en bra omgivning för det.

Macario kommer i IFK att spela i rollen som mittback men kan även spela som ytterback. Enligt honom själv anser han sin främsta styrka att vara hans snabbhet, någonting som säkert passar bra in i det nuvarande HIFK.

– Jag tror att det viktigaste för laget är att sluta på en bra position, så högt upp i tabellen som möjligt. Av de resterande matcherna i grundserien ska vi se till att vi får tillräckligt många poäng så att vi hamnar i den övre slutserien och när vi är i den ska vi göra allt för att få en så bra position som möjligt.

Finsk fotboll är inte helt obekant för Macario, som säger sig ha haft ett öga på ligan en tid, inte minst då det funnits ett par amerikanska spelare i Veikkausliiga genom åren. HIFK har han fått upp på radaren lite mer nyligen, men har redan bekantat sig en del med laget och föreningen.

– Jag har kollat lite online och läste om att laget steg upp till högsta divisionen i år. Jag såg också matchen mot Lahti förra veckan och sedan såklart derbyt på torsdagen. Jag blev lätt sagt imponerad av stämningen och väntar på att få börja spela.

Kontraktet gäller utöver säsongen 2021.

Vi önskar Macario välkommen till HIFK!