Skip to main content

HIFK Fotboll meddelar att spelarkontrakten med Fernando ”Nando” Cózar Torres samt Mauro Severino har brutits i samförstånd med spelarna. Båda spelarna kommer att flytta vidare mot nya utmaningar då transferfönstret öppnas i juli.

Mittfältaren Nando kom till HIFK från KPV inför säsongen 2018 och blev fort en av bärande krafterna i laget som steg till Veikkausliiga under säsongen i Ettan. Han stod för fyra mål på 19 matcher säsongen 2018. Denna säsong har Nando spelat i två Veikkausliigamatcher. Nu har den 28-åriga spanjoren fått en möjlighet att fortsätta sin karriär i Asien, och han vill tacka ja till erbjudandet.

Den 20-åriga anfallaren Mauro Severino kom till HIFK från Ilves denna vinter och spelade i fem matcher i Finska Cupen i år. Mauro är en snabb anfallare som njuter av att göra mål. Nu kommer han att gå vidare till nya utmaningar samt mera speltid i en annan miljö. HIFK:s sportchef Mika Lönnström vill å hela HIFK Fotbolls vägnar tacka båda spelarna för deras tid i IFK.

– Vi vill tacka Nando för hans tid i IFK! Han har under sin tid här visat sig vara en passionerad lagspelare, som med sitt hårda jobb givit allt för laget. Vi på HIFK Fotboll tycker det är fint att han har fått en chans att spela i ett nytt land och i en ny serie och vi önskar honom allt gott till framtida utmaningar. Samtidigt tackar vi också Mauro Severino för den tid han har varit i IFK, och tillönskar även honom lycka till med framtiden, kommenterar Lönnström.

– Det var inte ett lätt beslut att lämna den här föreningen, men jag känner att det nu var dags för nya utmaningar. Jag vill tacka HIFK:s supportrar för allt det stöd som jag fått av dem under min tid här. Under de här säsongerna har det ofta känts som om de stöder mig lika mycket som en spelare som spelat över fem år här. Jag vill även tacka hela föreningen och alla de människor som jag har fått träffa här. Allt gott till HIFK i fortsättningen, säger Nando.

– Jag vill tacka Helsingfors IFK för att jag har fått vara en del av teamet och jag önskar laget mycket lycka och framgång för resten av säsongen, säger Mauro Severino.