Skip to main content

I sin femte match i årets Veikkausliiga åkte HIFK till Rovaniemi, för att där spela mot RoPS i matchen som inleddes kl. 18.30 idag. Inför matchen var lagen i jämna poäng, då båda lyckats kamma in fyra poäng under sina första matcher. RoPS har dock en match mera spelad. För HIFK:s mittfältare Xhevdet Gela var kvällens match hans Veikkausliigamatch nummer 200.

Den första halvleken gick i HIFK:s kommando, även om laget inte lyckades skapa farligare målchanser. Hemmalaget RoPS lyckades däremot utnyttja en av sina få målchanser, då laget efter en snabb kontring lyckades skjuta in bollen i IFK-målet genom Tommi Jäntti. Moraes Agnaldo stod för framspelet till Jänttis mål. I övrigt var spelet stundvis hårt under första halvleken, och såväl Tero Mäntylä som Jakob Dunsby blev varnade med fem minuter före pausvilan. Fler mål blev det inte och därmed inleddes pausen i hemmalagets ledning.

IFK:s chefstränare Tor Thodesen bestämde sig för att hämta in mera offensiva vapen till den andra halvleken, och bytte in Erikson Carlos, som kom in istället för Kevin Larsson. Erikson fick fort visa upp sin snabbhet, och steg upp till en bra målchans, men skottet gick förbi motståndarmålet. Halvvägs in i den andra halvleken var det Njazi Kuqis tur att komma in på planen för tredje gången den här säsongen, då han byttes in istället för Dunsby. Kuqi fick en bra målchans under slutminuterna, då han nickade Riku Selanders inlägg mot mål. 36-åringen lyckades ändå inte överlista Antonio Reguero i RoPS-målet. Under den sista tian fick också Hussein Mohamed göra sin debut för denna säsong, och samtidigt även debutera på Veikkausliiganivå.

Även Aleksander Kokko från RoPS fick en bra målchans i slutet, men Arnold Origi var än en gång säkerheten själv mellan stolparna och hann rädda. HIFK lyckades inte skapa fler lägen och därmed var säsongens tredje förlust ett faktum.

– Jag var lite överraskad över att vi förde spelet och var det initiativtagande laget under den första halvleken, även om vi inte fick resultatet med oss. I fortsättningen måste vi vara mer bestämda i anfallet och se till att vi kan utnyttja de stunder när vi för spelet. Det här ska vi jobba vidare med nu, kommenterar Thodesen.

HIFK:s följande match spelas på Telia 5G-Arenan på onsdag, då IFK Mariehamn står för motståndet. Skaffa biljetter till matchen via Ticketmaster! Vi påminner även om möjligheten att köpa kombobiljetter till priset 20/35 € till de två hemmamatcherna nästa vecka. Dessa biljetter kan du köpa här.

HIFK:s öppningselva:

4 Hannu Patronen (c)
6 Riku Selander
7 Joel Mattsson
10 Xhevdet Gela
13 Jakob Dunsby (69′ 99 Njazi Kuqi)
19 Kevin Larsson (58′ 14 Erikson Carlos)
20 Hassan Sesay
23 Nikolas Saira
24 Tero Mäntylä
50 Toró (84′ 11 Hussein Mohamed)
77 Arnold Origi (mv)

Statistik från matchen hittar du på Veikkausliigas sidor.