Skip to main content

HIFK, som just nu är tionde i Veikkausliiga, fick i dag besök av serieledande FC Inter på Telia 5G-Arenan. Bortalaget Inter gick in i matchen med fyra raka segrar i bagaget, medan HIFK i sin tur hade spelat tre matcher i rad med resultatet 1-1.

HIFK inledde matchen piggt och kom åt att prova på målskytte redan under matchens första minuter. Bollen spelades till Tero Mäntylä, som skickade den vidare mot Intermålet. Målvakten Aati Marttinen var ändå vaken och tog bollen. Målskyttet inleddes först drygt tjugo minuter in i matchen, då bollen spelades uppåt ända till Erikson Carlos. Anfallaren sprang förbi motståndarnas försvar och placerade bollen bakom Marttinen. Det var redan tredje målet för denna säsong för Erikson Carlos, so därmed är HIFK:s bästa målskytt just nu. Några fler mål blev det inte under första halvlek, så pausvilan inleddes i HIFK:s ledning.

FC Inter utjämnade matchen då tio minuter av andra halvlek hade spelats. Efter en miss i HIFK-försvaret kom bollen till Filip Valencic, som genast utnyttjade läget. Valencic sköt in bollen bakom Arnold Origi via ribban och utjämnade därmed matchen med sitt sjunde mål för denna säsong. Den följande kvarten blev något försiktigare, innan HIFK fick en fin chans till att ta ledningen. Efter ett inkast kom bollen till Tobias Vibe, som nickade den vidare till Hannu Patronen. Patronen i sin tur nickade bollen mot mål, men Marttinen kunde rädda. Därmed blev det än en gång jämnt spel med slutsiffrorna 1-1, nu för fjärde gången i följd för HIFK:s del. Följande match spelas hemma mot VPS nästa fredag med start kl. 18.30.

– Det var en tung match. Vi var tvungna att springa väldigt mycket och jag är nöjd med att alla orkade jobba för fullt till slut, men vi borde göra det här lättare för oss själva och få det egna spelet att fungera. Trots allt hade vi ändå 2-3 sådana chanser som vi kunde ha gjort mål på. Såklart hade Inter också sina chanser, så vi får nog vara nöjda med en poäng idag, kommenterar Matias Hänninen, som spelade sin andra match för denna säsong.

– Jag kommer inte ihåg att något av mina lag skulle ha spelat fyra gånger i rad 1-1 under min karriär. Det här berättar att Veikkausliiga är en väldigt jämn serie. Just nu kan vem som helst ta poäng av vem som helst och jag vet att vi kan vinna vem som helst i den här serien. Flera av våra ordinarie spelare var idag ur spel, men vi fick in friska fötter istället för dem och lyckades speciellt bra under den första halvleken. I bästa fall hade vi kunnat vinna idag, men jag är nöjd med en poäng från den här matchen, eftersom båda lagen hade sina chanser, kommenterar chefstränaren Tor Thodesen.

HIFK:s öppningselva:

2 Tobias Vibe
4 Hannu Patronen (c)
6 Riku Selander
10 Xhevdet Gela (78′ 25 Foday Manneh)
13 Jakob Dunsby (70′ 11 Hussein Mohamed)
14 Erikson Carlos (85′ 19 Kevin Larsson)
17 Jani Bäckman
18 Matias Hänninen
23 Nikolas Saira
24 Tero Mäntylä
77 Arnold Origi (mv)