Skip to main content

I säsongens fjärde bortamatch möter HIFK KPV, som liksom HIFK steg upp till Veikkausliiga senaste höst. Matchen mellan lagen inleds på Karleby centralplan imorgon kl. 18.30. Det blir första gången som HIFK spelar på en naturgräsplan denna säsong.

KPV tog steget upp till Veikkausliiga efter kvalmatcher mot TPS senaste höst och därmed spelar laget för andra året i följd på samma serienivå som HIFK. Lagets säsong har varit väldigt kämpig hittills, då man inte ännu lyckats ta säsongens öppningsseger på sju Veikkausliigamatcher. Dessutom har laget spelat sina tre första hemmamatcher i Seinäjoki, då gräset på Karleby centralplan inte ännu var i spelskick. Senaste omgång fick KPV alltså äntligen spela för första gången på sin hemmaplan och då blev det 0-0 mot FC Lahti.

I Finska cupen har det däremot gått betydligt bättre för Jarmo Korhonens lag. KPV tog sig nämligen ända till semifinal, där det senaste vecka blev förlust mot Ilves med siffrorna 2-3. KPV ledde matchen länge, men Ilves lyckades göra två mål på stopptid och därmed blev det cupfinal för Tammerforslaget. Det är med säkerhet ett väldigt segerhungrigt hemmalag som kommer till matchen på måndag, så HIFK måste vara på alerten genast från början. Tysken Hendrik Helmke har varit KPV:s bästa målskytt hittills med sina två fullträffar i årets Veikkausliiga.

För HIFK:s del är Tero Mäntylä återigen spelduglig efter att han var avstängd i den förra matchen på grund av att hans varningssaldo blivit fullt. Chefstränaren Tor Thodesen säger att HIFK siktar på att ta sin första bortaseger i Karleby imorgon:

– Det här är vår första match på konstgräs i år och det är något som vi ser fram emot. Samtidigt har vi här en bra chans att ta vår första bortaseger för säsongen. Vi har förberett oss väl och jag förväntar mig att se ett hungrigt IFK imorgon!

KPV – HIFK 20.5.2019 på Karleby centralplan kl. 18.30. Matchen sänds som bekant i direktsändning via Ruutu!