Skip to main content

I Helsingfors på Telia 5G-Arenan bjuds det återigen på Veikkausliigafotboll, när HIFK får besök av IFK Mariehamn. Detta är den första av denna veckas två hemmamatcher. Det förväntas bli en väldigt jämn match, eftersom de sista tre mötena i Veikkausliiga mellan lagen har slutat oavgjorda. IFK Mariehamn har börjat sin säsong ganska bra, med vinster i tre av fem matcher hittills. Samtidigt har de båda förlusterna varit riktigt jämna, då laget förlorat endast med ett mål.

HIFK gick på säsongens tredje förlust under senaste omgång, då RoPS tog poängen i Rovaniemi med slutresultatet 1-0. Laget förde spelet, men den sista skärpan i form av målskytte uteblev. Mittfältaren Xhevdet Gela spelade sin Veikkausliigamatch nummer 200 i fredags, och berättar att HIFK siktar på att vinna genom att spela disciplinerat mot IFK Mariehamn.

– Vi vill vinna igen eftersom vi förlorade mot RoPS med bara 1-0. Vi har tränat på hur ska vi bryta oss in på motståndarnas planhalva, och hur vi ska vara skarpa i motståndarnas box. Försvarsspelet måste vara på samma nivå som hittills, så att vi gör mål medan de inte gör, säger han.

– IFK Mariehamn har börjat sin säsong bra, men de har ändå förlorat i sista minuterna. Vi måste spela vårt spel tålmodigt i 90 minuter, och tro på oss själva. Hemmaplanen och fansen är ett massivt stöd för oss, de hjälper oss långt, summerar Gela till slut.

För Joel Mattsson, som tagit en större roll i de senaste matcherna, blir det en känslosam match mot IFK Mariehamn.

– Det kommer definitivt att bli en speciell match, eftersom jag fortfarande har många goda vänner kvar där, så att se dem kommer att bli riktigt kul. Det är en riktigt speciell match för mig, eftersom jag har spelat där väldigt länge, säger han.

Mattsson, som öppnade sitt målkonto mot FC Honka, har ännu ett meddelande till hemmapubliken:

– Fortsätt på samma nivå med stödet ni har gett oss hittills. Det har varit kul och en enorm hjälp till oss!

Köp biljetter till matchen via Ticketmaster!

Text: Frans Danakas och Mikko Valle