Skip to main content

I säsongens sjätte hemmamatch möter HIFK VPS från Vasa, som man senast mött under säsongen 2017 i Veikkausliiga. På förhand sett är matchen en klassisk sexpoängsmatch, eftersom lagen just nu ligger två poäng ifrån varandra till HIFK:s fördel. Båda har spelat nio matcher, och på dem har HIFK samlat ihop åtta poäng, medan VPS poängsaldo är sex inför matchen.

För Petri Vuorinens VPS har säsongsinledningen varit svår, eftersom laget fortfarande inte har lyckats ta en öppningsseger i årets Veikkausliiga. Å andra sidan har laget ändå bara tre förluster, vilket innebär att sex matcher har slutat oavgjort. Anmärkningsvärt är att både HIFK och VPS har spelat fyra matcher i följd med resultatet 1-1 denna säsong. Alla VPS sex oavgjorda kom dessutom i på varandra efterföljande matcher med start i mitten av april. HIFK och VPS har även lyckats lika många gånger med att göra mål, dvs. sju gånger var. Steven Morrissey och Momodou Sarr har gjort två mål var för VPS, medan Fabrice Gatambiye Ngarura och Hindrek Ojamaa gjort varsitt mål i år.

HIFK:s fyra senaste matcher har alltså slutat 1-1, och av dessa har tre spelats på hemmaplan. Det har blivit oavgjort mot IFK Mariehamn, KuPS, KPV och FC Inter. Nu finns alltså en ypperlig chans till säsongens andra seger då VPS kommer på besök! Under de senaste omgångarna har HIFK haft en del skadebekymmer, men Toró, Jukka Halme och Hassan Sesay har återvänt till träningarna under denna vecka, så laget börjar vara i sin fulla kraft nu.

– Vi är förberedda på att möta VPS! Kampen om speltid går hård just nu, när vi fick tillbaka några spelare som haft skador. Vi vet att vi ställs mot ett lag som det är väldigt svårt att göra mål på och som är väldigt svårt att vinna. Vi tänker ge allt för att vi ska få med oss ett bra resultat före pausen från matcher. Nästa vecka tar vi det lugnt, och sedan börjar vi jobba för nästa fas av säsongen, berättar chefstränaren Tor Thodesen.

HIFK – VPS imorgon kl. 18.30 på Telia 5G-Arenan. Spara tid och pengar och köp din biljett i förväg via Ticketmaster!