Skip to main content

HIFK spelar mot KuPS imorgon i den andra hemmamatchen denna vecka på Telia 5G-Arenan kl. 18.30. De stjärnprydda är just nu elfte i tabellen, medan bortalaget ligger på plats tre. Kuopiolaget har samlat ihop 12 poäng på sju matcher, medan HIFK:s saldo är fem poäng efter sex matcher. Det senaste poänget kom i onsdags, då matchen mot IFK Mariehamn slutade oavgjort.

KuPS spelar redan för tredje året i följd under den före detta HIFK-tränaren Jani Honkavaaras ledning. Lagets inledning på säsongen har varit tudelad, då de fyra första matcherna blev segerlösa. Det blev oavgjort mot RoPS, FC Lahti och HJK och så en förlust med 0-3 mot FC Honka. Efter detta har lagets insatser ändå förbättrats, och just nu har laget en vinstsvit på tre matcher, då man har lyckats besegra RoPS, IFK Mariehamn och KPV.

Mittbacken Tero Mäntylä kommer inte att spela mot KuPS, eftersom han är avstängd på grund av att varningskontot fylldes i den senaste matchen. HIFK:s matcher har varit jämna under inledningen av säsongen, och chefstränaren Tor Thodesen lyfter fram försvarsspelet som en del som har fungerat bra hittills.

– Spelmässigt har vi klarat oss bra, även om det ibland har varit varierande nivå på våra insatser inom matcherna. Tabellen berättar inte hela sanningen om spelet. Vårt försvarsspel är på en hög nivå då vi endast har släppt in fem mål på sex matcher. Även inom försvaret måste vi förbättra en del mindre saker, men jag har varit jättenöjd med det hittills, säger Thodesen.

Före morgonkvällens Veikkausliigamatch hinner man utmärkt till Idrottshuset i Berghäll, där HIFK:s handbollsdamer spelar mot Dicken i den femte och avgörande finalmatchen med start kl. 16.15. Handbollsfinalen slutar ca 17.45, så det finns gott om tid till att förflytta sig till Telia 5G-Arenan till 18.30. Till KuPS-matchen kan du som vanligt köpa biljetter via Ticketmaster.