Skip to main content

Bilden är tagen i samband med att Aapo Haavisto fick föreningens bronsmärke år 2015. Centralstyrelsens ordförande René Österman var även på plats idag för att överräcka Respect-priset åt Aapo.

I samband med Veikkausliigans Respect-matcher delar föreningen även ut pris till personer som inte är i lika prominenta positioner, men vars arbete är destu viktigare. I dagens match emot IFK Mariehamn, som är en av Veikkausliigas Respect-matcher, uppmärksammades Aapo Haavisto för sin långvariga
engagemang och intresse för representationslaget och föreningen.

Aapo Haavisto har, som frivillig, fungerat som representationslagets och föreningens läkare i 10 år. Aapo har varit med under nästan samtliga av HIFK:s bortamatcher i Veikkausliiga och sett till att representationslaget haft en egen läkare vid så gott som samtliga matcher. Aapo har även lett och utvecklat föreningens ADT-skolning, som har säkerställt att lagets spelare varit uppdaterade om områdets regler.

Haavisto fina arbete har även uppmärksammats på landslagsnivå, då Aapo numera även agerar som läkare för diverse ungdomslandslag.

Respect-kampanjen ordnas i samarbete med Veikkaus. Veikkaus har varit med och stött olika fotboll och dess utveckling på olika platser med över 20 miljoner euro under 2000-talet.